Σκοπιανό: Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή - «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος»

Σκοπιανό: Ηχηρή παρέμβαση Καραμανλή - «Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος»
Ενημερώθηκε: 14/01/18 - 13:29

Σκοπιανό: Ηχηρή είναι η παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, επί του μείζονος ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.

«Δεν υφίσταται μακεδονικό έθνος. Αυτό πρέπει να γίνει καθαρό και επισήμως απολύτως αποδεκτό», τονίζει σε συνομιλητές του ο Έλληνας πολιτικός.

Ηχηρό μήνυμα Πρ. Παυλόπουλου για τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα Σκόπια

Σύμφωνα με σημερινό (14/1) δημοσίευμα στην εφημερίδα Real News, απευθυνόμενος στους συνομιλητές του, κάνει μια ηχηρή παρέμβαση στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας καθώς, όπως φαίνεται και ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση εξελίσσεται τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό... πονοκέφαλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για την εθνική θέση «ναι στη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις χρήσεις» στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, ο Κώστας Καραμανλής δέχθηκε μεγάλες πιέσεις αλλά και επιθέσεις. Λίγες εβδομάδες πριν από τη Σύνοδο, η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνήσει στον τότε Έλληνα πρωθυπουργό και του άσκησε σφοδρή πίεση να μην επιμένει στην άρνηση της Ελλάδας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, εφόσον προηγουμένως δεν υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος.

Σκοπιανό: Θα γίνει δημοψήφισμα; - Πώς αντέδρασαν ο Κ. Μητσοτάκης, ο Π. Καμμένο και η Εκκλησία

Να τονισθεί πάντως πως οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν στην τελική τους φάση, αν και η πλειονότητα της κοινής γνώμης φαίνεται να μην συμφωνεί με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το 68% των πολιτών λένε όχι σε ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».