Στροφή 180 μοιρών από Μαξίμου για το Σκοπιανό: Απομακρύνεται η συμφωνία

Ούτε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα σε Τσίπρα και Ζάεφ, ούτε και συμφωνία, λέει το Μαξίμου - «Η πλευρά της ΠΓΔΜ δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες»
Ενημερώθηκε: 01/06/18 - 16:37

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Σκοπιανό, με πολλές ανατροπές με την τελευταία από το Μέγαρο Μαξίμου. 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα κυβερνητικού αξιωματούχου απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμφωνίας στο Σκοπιανό τις επόμενες ημέρες, προκαλώντας έκπληξη την ώρα που αναμενόταν μέσα στο σαββατοκύριακο τηλεφώνημα συμφωνίας Ζάεφ-Τσίπρα

«Η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών. Συνεπώς, η πιθανότητα συμφωνίας εντός των επόμενων ημερών φαίνεται πως απομακρύνεται. Πιθανότατα να απομακρύνεται και η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος. 

Οπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κυβερνητικού αξιωματούχου είναι δύσκολο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που θα οδηγούσε τα Σκόπια στον προθάλαμο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα χρονοδιάγραμμα που είχε ως ορόσημο τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου. 

Να σημειωθεί ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το πρωί, σε αντίθεση με τον Νίκο Κοτζιά που τις τελευταίες ημέρες εμφανιζόταν βέβαιος για την ύπαρξη συμφωνίας,  επισήμανε ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή» και τελικά επιβεβαιώθηκε.