Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Ενημερώθηκε: 24/07/18 - 16:38

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμα του.

"Δεν πρέπει να αφήσουμε το πενθος να μας καταβάλει. Ακόμα είναι η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα, για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, για να βρούμε τους αγνοούμενους", τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

 

"Ελληνίδες, Ελληνες,

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα αισθήματα όλων μας τούτες τις ώρες.

Η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν και αυτό είναι αβάσταχτο για τον καθένα και την καθεμία. Πιο πολύ βέβαια για τις οικογένειες που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά και για όσους απο εμάς βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, για όσους κατανοούν ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή. Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Και στην μνήμη όσων χάθηκαν κηρύττουμε τριήμερο εθνικό πένθος. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλλει, γιατί αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης. Γιατί μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία. 

Η Ελλάδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία. Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές. Θα έρθει η ώρα τους όταν θα αναζητήσουμε ελπίζω με σεβασμό στους νεκρούς τα πως και τα γιατί. Τώρα είναι ακόμα η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα. Του αγώνα για να σώσουμε ο,τι μπορεί να σωθεί, αγώνα για να νικήσουμε τη φωτιά, αγώνα για να βρούμε τους αγνοούμενους, να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές και να απαλύνουμε τον πόνο όσων έχουν πληγεί. Με απόλυτο σεβασμό και βαθιά αναγνώριση στους Πυροσβέστες μας που δίνουν έναν απίστευτα ηρωικό αγώνα, στους Διασώστες του ΕΚΑΒ, στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων τους Λιμενικού και της Αστυνομίας που χθες έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές με απέραντο σεβασμό στους χιλιάδες εθελοντές που δίνουν αυτή την ώρα το παρών στο μέτωπο της ζωής θέλω να δεσμευτώ ότι τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί, τίποτα και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς την συνδρομή της Πολιτείας αβοήθητο, αλλά και τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις. 

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ξένους ηγέτες που έσπευσαν να μου εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν την βοήθειά τους.

Η Ελλάδα περνά μία απο τις δυσκολότερες στιγμές τους ευχαριστούμε που η σκέψη τους είναι δίπλα μας, Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις μας θα σταθούμε όρθιοι. Σας ευχαριστώ" 

Δείτε το βίντεο με την δήλωση του πρωθυπουργού: