Από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

 
Από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ

Ενημερώθηκε: 03/10/19 - 14:45

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) διεξάγει το 12ο συνέδριό της στην Αθήνα, από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Μάλιστα, αυτήν τη φορά η έναρξη του συνεδρίου συμπίπτει με τα 45α γενέθλια της ΝΔ, που ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στον συνεδριακό χώρο Metropolitan Expo της Αθήνας, ενώ πριν το κύριο συνέδριο διεξήχθησαν τρία προσυνέδρια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά με μεγάλη συμμετοχή νέων.

Η εγγραφή νέων μελών και η ανάδειξη συνέδρων έγινε μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Στην Οργάνωση έκαναν εγγραφή 70.505 νέοι 18 έως 32 ετών, με συμμετοχή γυναικών πάνω απο 40%, ενώ το 35% των μελών ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία νέων 18 έως 22 ετών. Τα 70.505 μέλη εξέλεξαν ως αντιπροσώπους 2.111 συνέδρους.

Συγκριτικά με το προηγούμενο συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2016, η ΟΝΝΕΔ διπλασίασε τα μέλη της αλλά και τους συνέδρους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. Ακόμα και για την ιστορία της ΟΝΝΕΔ οι ανωτέρω αριθμοί αποτελούν ρεκόρ εδώ και πολλές δεκαετίες.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την έναρξη των εργασιών του 12ου Συνεδρίου θα κηρύξει με την ομιλία του, την Παρασκευή στις 20:00, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, .

Τις δύο επόμενες ημέρες στα θεματικά πάνελ θα βρεθούν υπουργοί της κυβέρνησης για να συζητήσουν με τους συνέδρους τα θέματα των χαρτοφυλακίων τους. Ενδεικτικά, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την παιδεία, τον αθλητισμό, την ανάπτυξη, την ψηφιακή πολιτική, κ.ά.

Το συνέδριο έχει και εκλογικό χαρακτήρα, καθώς την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα εκλεγεί ο 19ος πρόεδρος της Οργάνωσης, νέα μέλη στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καθώς και οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος είναι ο νυν αντιπρόεδρος της Οργάνωσης, Παύλος Μαρινάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα.

Παράλληλα με τη διεξαγωγή του συνεδρίου και γύρω από τον συνεδριακό χώρο θα βρίσκονται περίπτερα εθελοντικών οργανώσεων και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, με τους οποίους οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν ιδέες.