Δημοσκόπηση Opinion: Πάνω από τα ποσοστά του '19 η ΝΔ, κάτω από τα ποσοστά του '23 ο ΣΥΡΙΖΑ

 
καλπη

Ενημερώθηκε: 20/05/24 - 21:08

Οριακά πάνω από τα ποσοστά της των ευρωεκλογών του 2019 κατέγραψε η Opinion Poll τη Νέα Δημοκρατία στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24 τηνΔευτέρα 20 Μαΐου. Mάλιστα, η εταιρεία δίνει άνω όριο για το κυβερνών κόμμα στο 35,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει άνω όριο στο 17%, δηλαδή λίγο χαμηλότερα από το ποσοστό του κόμματος στις εθνικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Οριακά κέρδη, στατιστικά ασήμαντα, εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ που δείχνει ωστόσο να ανακόπτει την καθοδική πορεία που εμφάνιζε από τα μέσα του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα ωστόσο με τα αποτελέσματα της έρευνας, προς το παρόν δεν μπορεί να διεκδικήσει την δεύτερη θέση, ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ μείνει στο κάτω όριο που του δίνει η Opinion, που είναι το 14%.

Η μέτρηση δείχνει την Ελληνική Λύση στην τέταρτη θέση, ωστόσο η μάχη με το ΚΚΕ δεν έχει κλείσει. Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα κόμματα, κινούνται πέριξ του 3%, ωστόσο οι ψηφοφόροι τους σε σημαντικά ποσοστά προσανατολίζονται προς την αποχή, οπότε η εικόνα δεν μπορεί να είναι καθαρή.

Αναλυτικά οι πίνακες της δημοσκόπησης της Οpinion Poll για το ACTION 24 που καταγράφει την πρόθεση ψήφου των πολιτών, την κατάταξη των κομμάτων και τα ποσοστά τους, χαρτογραφεί την αποχή και ακόμα πως αντιμετωπίζουν οι πολίτες τις Ευρωεκλογές, πόσοι δηλώνουν ότι είναι πιθανό να απέχουν και από ποιο κόμμα προέρχονται, έχουν ως εξής:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ