Δημοσκόπηση «Prorata»: Σαφές προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ — Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ — Μαζί στην τρίτη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ενημερώθηκε: 21/11/23 - 16:31

Σαφές προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον σταθερά στην δεύτερη θέση, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata. Στην τρίτη θέση βρίσκονται μαζί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στον δείκτη μέτρησης της πρόθεσης ψήφου της τακτικής πανελλαδικής δημοσκόπησης της Prorata «Σφυγμός Νοεμβρίου» η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό πρόθεσης ψήφου 34%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά καταγράφοντας ποσοστό 12%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΚΚΕ έρχονται στην τρίτη θέση με 10,5%.

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες με 2,5%, το ΜεΡΑ25 με 2%, ενώ το ποσοστό όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 15,5%.

Στην ερώτηση για το τι γνώμη έχουν οι πολίτες για τους πολιτικούς αρχηγούς, ένα 33% εκφράζει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένα 23% έχει θετική άποψη για τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όσον αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, συγκέντρωσε οι θετικές απόψεις ανέρχονται σε 18%.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, συγκεντρώνει ποσοστό 11% σε θετικές γνώμες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, καταγράφοντας ποσοστό 39%, και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 4%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2%, ο Δημήτριος Νατσιός και ο Βασίλης Στίγκας με 1%.

Στην ερώτηση «ποιο κόμμα ασκεί την ουσιαστικότερη αντιπολίτευση», η μεγαλύτερη μερίδα της κοινής γνώμης θεωρεί ότι κανένα κόμμα, με ποσοστό 39%.

Το ΚΚΕ κατέγραψε ποσοστό 17%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεται στην τέταρτη θέση -μετά το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση- με 9%.

Για το εάν υπάρχει ανάγκη να ιδρυθεί νέο αριστερό κοινοβουλευτικό κόμμα, μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, το 42% απαντά «σίγουρα υπάρχει» ή «μάλλον υπάρχει», ενώ το 50% τίθεται κατά.

Στην ερώτηση «πόσο πιθανό είναι να ψηφίζατε ένα νέο κόμμα, που θα δημιουργούνταν από στελέχη που αποχωρούν αυτές τις ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ», το 11% απαντά «βέβαια» ή «αρκετά πιθανό», ενώ το 87% απαντά «όχι ιδιαίτερα πιθανό» ή «καθόλου πιθανό».

Το κόμμα που ωφελείται από τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση, ενώ ακολουθούν η ΝΔ και το ΚΚΕ.

Σε ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι από το κυβερνητικό έργο της Νέας Δημοκρατίας, οι ερωτηθέντες απάντησαν, κατά μεγάλη πλειοψηφία με ποσοστό 71% «όχι ιδιαίτερα/καθόλου».

Στην ερώτηση «πώς αξιολογείτε τη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας» οι συμμετέχοντες απάντησαν με ποσοστό 69% «μάλλον αρνητικά» ή «σίγουρα αρνητικά».

Για τα συναισθήματα που νιώθουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, αναλογιζόμενοι την σημερινή πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας, οι ίδιοι απάντησαν πως αισθάνονται απογοήτευση με ποσοστό 48% και θυμό με ποσοστό 22%.

Πηγή: enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ