Δημοσκόπηση Pulse: Προηγείται η ΝΔ, στη δεύτερη θέση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Αποδυναμωμένοι Κασσελάκης και Τσίπρας μετά το συνέδριο

 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Ενημερώθηκε: 04/03/24 - 22:46

Παραμένει το ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ .

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 29,5%, δηλαδή μία μονάδα κάτω από την προηγούμενη μέτρηση του Ιανουαρίου που είχε συγκεντρώσει 30,5%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που λαμβάνουν από 12%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7,5%, η Ελληνική Λύση το 7% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. Η Νίκη κερδίσει το 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και η Νέα Αριστερά 2,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 34%. Ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 10%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει το 8%. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνουν από 6%.

Αποδυναμωμένοι ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκης και Τσίπρας μετά το συνέδριο

Οι πολίτες κρίνουν ότι μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο το κόμμα όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης βγαίνουν αποδυναμωμένοι από την σύγκρουση. Στην ερώτηση μετά από το πρόσφατο συνέδριο από πολιτική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει γενικά αποδυναμωμένος απάντησε το 56%. Το 25% απάντησε «Τα ίδια» και μόλις το 8% ενισχυμένος.

Στην ίδια ερώτηση όταν το δείγμα αφορά αυτούς που προτίθενται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 45% απαντάει ότι το κόμμα βγήκε ενισχυμένο και το 38% «Τα ίδια».

Στην ερώτηση για τον Στέφανο Κασσελάκη το 37% απάντησε ότι βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο και το 34% λέει ότι είναι «Τα ίδια». Μόλις το 17% λέει ότι είναι ενισχυμένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο δείγμα όσων είναι προτιθέμενοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το 58% απαντάει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βγήκε ενισχυμένος και το 26% «Τα ίδια». Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα το 48% ανέφερε ότι βγήκε αποδυναμωμένος από το συνέδριο και το 31% «Τα ίδια». Οι πολίτες που δηλώνουν πρόθεση να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απαντούν σε ποσοστό 41% ότι βγήκε «Τα ίδια», το 30% ότι βγήκε αποδυναμωμένος και το 19% ενισχυμένος.

Διχασμένη η κοινή γνώμη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στην ερώτηση για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη λειτουργία στη χώρα μας, μη κρατικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, η κοινή γνώμη δείχνει μάλλον διχασμένη. Το 20% πιστεύει πως είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ ένα 32% αναφέρει πως είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση, αλλά απαιτούνται κάποιες βελτιώσεις. Το 42% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Με πληροφορίες από skai.gr, enikos.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ