Εικόνες ντροπής στη Βουλή: «Κτηνώδης συμπεριφορά» πρώην Σπαρτιάτη βουλευτή - Χυδαίοι διάλογοι και γρονθοκοπήματα

 
βουλη βια

Ενημερώθηκε: 24/04/24 - 14:15

Ένα απαράδεκτο βίαιο περιστατικό στο κοινοβούλιο, στο «ναό της Δημοκρατίας» με πρωταγωνιστή τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή, πρώην «Σπαρτιάτη», Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο.

Aφορμή φέρεται να ήταν η συζήτηση για άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση του πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών.

Το ντροπιαστικό για τη Βουλή επεισόδιο «διανθίστηκε» και από χυδαίους μονολόγους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες προηγήθηκε έντονος διάλογος με τους δύο βουλευτές να χρησιμοποιούν χυδαίες εκφράσεις εντός της αίθουσας όπου διεξαγόταν η συζήτηση.

Φλώρος: Aυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Γραμμένος: Βούλωσέ το εσύ σκουπίδι.
Φλώρος: Άντε.
Γραμμένος: Γ@@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γ@@@, θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιό@@@@.

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε στο περιστύλιο με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κατω.

Μετά το περιστατικό ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος προσήχθη από την φρουρά της Βουλής και οδηγείται με την διαδικασία του αυτοφώρου στην ΓΑΔΑ καθώς όπως έκρινε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ο έχει παραβεί το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα σύμφωνα με το οποίο αποτελεί κακούργημα η βιαιοπραγία εναντίον βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του.

Αποκλεισμός 15 ημερών για τον Φλώρο

Μετά το άγριο περιστατικό ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ζήτησε την απομάκρυνση του ανεξάρτητου βουλευτή με τη συνδρομή της φρουράς και εισηγήθηκε τον αποκλεισμό του από το κοινοβούλιο για 15 ημέρες.

Ειδικότερα ο κ. Τασούλας δήλωσε: Δυστυχώς ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά και είναι επιεικής γιατί όταν τον φτιάχναμε θεωρούσαμε ότι απευθυνόμαστε σε νοήμονες. Ζητώ την άδεια του Σώματος για να απομακρύνω τον βουλευτή με την φρουρά για 15 ημέρες από τις εργασίες του Σώματος. Θα ήθελα την άδεια σας. Είναι χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνώδους συμπεριφοράς του. Προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας του. Ποινή χάδι αλλά δεν υπάρχει κάτι βαρύτερο δυστυχώς. Προφανώς θα παραπεμφθεί και στην επιτροπή δεοντολογίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας όπως ενημέρωσε αργότερα το σώμα της Βολής, έδωσε εντολή στη Φρουρά να οδηγηθεί ο Κωνσταντίνος Φλώρος στις Αρχές για αυτόφωρο κακούργημα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ