Εκλογές 2023: Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για τη «Νίκη» – Στην αντεπίθεση η μονή Φιλοθέου (BINTEO)

 
Εκλογές 2023: Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για τη «Νίκη» – Στην αντεπίθεση η μονή Φιλοθέου (BINTEO)

Ενημερώθηκε: 30/05/23 - 17:29

Την ώρα που ο Δημήτρης Νατσιός κάνει σημαία την προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε σχολείο για να εξαπολύσει επίθεση στο υπουργείο Παιδείας και να προβάλει τις θέσεις του κόμματός του, τα βλέμματα στρέφονται σε μονές του Αγίου Όρους για τις οποίες υπήρξε έντονη φημολογία ότι στήριξαν και στηρίζουν τον προεκλογικό αγώνα του πολιτικού φορέα για είσοδο στη Βουλή.

Το όλο θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο Δημήτρης Νατσιός δήλωσε ότι μια σειρά από μοναστήρια στηρίζουν το κόμμα του.

Διαχωρίζουν τη θέση τους

Αυτές τις δηλώσεις, ήρθαν να πλαισιώνουν το επόμενο διάστημα καταγγελίες μοναχών που λένε ότι ουδεμία σχέση έχουν ούτε με τη «Νίκη» ούτε με τον πρόεδρό της.

«Είναι απαράδεκτο να γίνεται προεκλογική προπαγάνδα υπέρ κόμματος ακόμη και σε μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής, όπως μας καταγγέλθηκε από μαθητές μετά από πρόσφατη εκδρομή. Δεν μπορεί να λένε ότι αυτά τα ήθελε ο Άγιος Παΐσιος».

Μια σειρά από δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι ηγούμενοι σε 6 Μονές του Αγίου Όρους, έδωσαν αγώνα στο πλευρό του Δημήτρη Νατσιού, ακόμη και με αποστολή SMS.

«Προσέξτε γιατί διαπιστώνουμε ότι μάλλον δεν έχετε καταλάβει ακριβώς τι συμβαίνει. Το κόμμα ‘Νίκη’ δεν είναι φαιδρό, έχουν πάρει μαθήματα από όλη την προηγούμενη περίοδο, μπορεί οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν να είναι άσχετοι, κι αυτό να φανεί όταν βγουν στη Βουλή, αλλά μέχρι τότε έχουν να φάνε ψωμί», συνεχίζουν στην καταγγελία τους Αγιορείτες μοναχοί.

«Ανυπόστατες συκοφαντίες»

Σε πρώτο πλάνο βρέθηκε η Μονή Φιλοθέου. Ο αδερφός του ηγούμενου κατέβηκε υποψήφιος με τη «Νίκη» στην Α’ Θεσσαλονίκης δίνοντας μια σειρά από ομιλίες.

Το πρωί της Τρίτης, με επίσημη ανακοίνωση, η Ιερά Μονή Φιλοθέου διέψευσε κάθε ανάμειξη στις εκλογές και έκανε λόγο για ανυπόστατες συκοφαντίες.

«Με τις συκοφαντίες και τις ύβρεις τα εν λόγω δημοσιεύματα δε δύνανται να επιτύχουν τους άγνωστους σε μας στόχους τους, παρά μόνον ενισχύουν τη δύναμη της πίστεως».

Τα σημεία που φέρονται να έφεραν κοντά τη «Νίκη» με τις 6 Μονές του Αγίου Όρους, είναι οι θέσεις κατά των μεταναστών, ο αγώνας του κόμματος κατά των εμβολίων για τον κορωνοϊό και η στήριξη στη Ρωσία από τη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία.

«Δηλώνομεν υπευθύνως, ότι η Ιερά ημών Μονή ουδεμίαν σχέσιν έχει με τας οιασδήποτε δηλώσεις που εκυκλοφόρησαν οπουδήποτε, ούτε είμεθα ενήμεροι διά την σύνταξιν και διάδοσιν αυτών», λέει σε ανακοίνωσή της η μονή Καρακάλλου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τις διαψεύσεις, πέντε μονές βρίσκονται στο στόχαστρο. Αυτές είναι:

– Φιλοθέου,

– Καρακάλλου,

– Εσφιγμένου,

– Ξηροπόταμου,

– Κοσταμονίτου.

Σημαία της «Νίκης» τα «Αγόρια στο ντουζ»

Η προβολή της ταινίας «Αγόρια στο ντους» σε μαθητές δημοτικού σχολείου της Αττικής, που προκάλεσε πλήθος σχολίων, έδωσε όπως φαίνεται την ευκαιρία στο κόμμα να επικοινωνήσει τις πάγιες θέσεις του.

«Όταν παιδιά εμφανίζονται γυμνά σε ταινία (σε ερωτική μάλιστα σκηνή!), έστω και αν απλώς υποδύονται ότι είναι γυμνά, το αποτέλεσμα αποτελεί παιδική πορνογραφία, που δίνει τροφή και χαρά σε κάθε παιδόφιλο! Και φυσικά, σύμφωνα με το κυρίαρχο παγκόσμιο αφήγημα περί της υποτιθέμενης ‘ρευστότητας του φύλου’ και της ‘ανάγκης’ να διερευνήσουν τα παιδιά ‘το φύλο που προτιμούν να υιοθετήσουν’, ο ερωτισμός της ταινίας αναφέρεται σε έλξη μεταξύ παιδιών του ίδιου φύλου. Τι άλλο θα μπορούσαμε να περιμένουμε;».

Ο Δημήτρης Νατσιός επιμένει, σε όλους τους τόνους, πως τα σχολεία προωθούν την ομοφυλοφιλία και ζητάει ψήφους για να μπει ο ίδιος και το κόμμα του ανάχωμα.

«Όλα αυτά εντάσσονται στην υποχθόνια προσπάθεια του κατ’ όνομα υπουργείου Παιδείας να επιβάλει στους μαθητές, από τη νηπιακή ηλικία ακόμη, την εξοικείωση με το σεξ, την πρόωρη αφύπνιση της σεξουαλικότητας, την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας ως φυσιολογικής μορφής σεξουαλικότητας και την πλαστή και αντιεπιστημονική ιδέα ότι το φύλο αποτελεί ‘φάσμα’, ότι υπάρχουν ‘πολλά φύλα’ και όχι μόνον δύο και ότι οι άνθρωποι ‘γεννιούνται άφυλοι’ και στη συνέχεια αποκτούν το φύλο που τους επιβάλλει η κοινωνία».

O Δημήτρης Νατσιός και οι στενοί συνεργάτες του αξιολογούν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά και σκέφτονται τρόπους ώστε το κόμμα «Νίκη» να βγει κερδισμένο από αυτήν τη δημοσιότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ