Επεισοδιακή κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο

Επεισοδιακή κατάθεση του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο
Ενημερώθηκε: 03/12/19 - 21:15

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Στην αρχή ο κ. Μανιαδάκης ζήτησε να εξεταστεί από τους βουλευτές παρουσία του συνηγόρου του. Η ΝΔ φέρεται να αποδέχθηκε το αίτημα του. Αντίθετα σύσσωμη η αντιπολίτευση το απέρριψε.  Μέλη της επιτροπής υποστήριξαν ότι το αίτημα του είναι άκυρο καθώς έχει κληθεί ως μάρτυρας. Μίλησαν δε για προσπάθεια μεθόδευσης από την πλευρά του.

Το θέμα όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει αρκετή ώρα η κατάθεση του μάρτυρα που ήταν προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα.

Ο καθηγητής Δημόσιας Διοίκησης ζήτησε να παραστεί και ο δικηγόρος του, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι είναι κατηγορούμενος για την Novartis με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Τελικά και έπειτα από μεγάλη διαβούλευση στην οποία μετείχε και ο δικηγόρος του Νίκου Μανιαδάκη, το αίτημα του μάρτυρα αποσύρθηκε ώστε να μην υπάρξουν προσκόμματα στην διαδικασία. 

Τι κατέθεσε ο ​Νίκος Μανιαδάκης

Στην αρχή της κατάθεσης του ο κ. Μανιαδάκης φέρεται να είπε πως είναι κατηγορούμενος επειδή αρνήθηκε να παραδεχθεί πράγματα που δεν έγιναν και ότι βρέθηκε εμπλεκόμενος από έναν προστατευόμενο μάρτυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιαδάκης επεσήμανε πως έχει ελεγχθεί από κάθε αρχή, έχουν ανοίξει οι λογαριασμοί του και δεν βρέθηκε καμία έκνομη πράξη.

Ο κ. Μανιαδάκης συνέχισε λέγοντας πως συνεργάστηκε με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και ουδέποτε διορίστηκε σύμβουλος υπουργού. Όπως είπε δεν ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Λοβέρδου και πρόσθεσε – σύμφωνα με πληροφορίες- πως τον συνέδεσαν αδίκως και ψευδέστατα με έναν Υπουργό που ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση.

Παράλληλα τόνισε πως στον τομέα της υγείας έγινε η μεγαλύτερη αποκλιμάκωση δαπανών, υποστηρίζοντας ότι το 2009 το κόστος ήταν στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ και το 2014 έπεσε στα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Εξάλλου φέρεται να δήλωσε ότι συμβούλευε ταυτόχρονα 16 κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών την Ινδονησία και το  Καζακστάν ενώ ταξίδευε συνεχώς.