Α. Χαρίτσης: Η κοινωνία πληρώνει τις ιδεοληψίες και την αδράνεια της κυβέρνησης

 
Α. Χαρίτσης: Η κοινωνία πληρώνει τις ιδεοληψίες και την αδράνεια της κυβέρνησης

Ενημερώθηκε: 03/02/22 - 15:22

"Η λαίλαπα της ακρίβειας που ροκανίζει το εισόδημα, εμπεδώνει την ανασφάλεια, εξαϋλώνει τις όποιες αναπτυξιακές προοπτικές, είναι αποτέλεσμα της προκλητικής αδράνειας και της αντικοινωνικής ατζέντας της Νέας Δημοκρατίας", τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια.

"Ακούσαμε και σήμερα τους υπουργούς της κυβέρνησης να επιμένουν στην παροδικότητα και τις διεθνείς προεκτάσεις του φαινομένου" συνέχισε, αντιπαραβάλλοντας: "Μόλις χθες, η Eurostat έδειξε ότι ο πληθωρισμός για την Ελλάδα είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο με 5,5%", "η χώρα μας κατέγραψε μεσοσταθμικά για ολόκληρο τον Ιανουάριο την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη", ενώ "η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προσέγγισε ιστορικό υψηλό".

"Η μεγάλη αύξηση σχεδόν 30% του κόστους παραγωγής στη βιομηχανία για τον Δεκέμβριο προδιαγράφει ένα νέο κύμα ισχυρών ανατιμήσεων το επόμενο διάστημα" προειδοποίησε ο βουλευτής, κάνοντας λόγο για "εντοπισμό των αυξήσεων, σε ποσοστά πολύ υψηλότερα του επίσημου πληθωρισμού, σε αγορές που καλύπτουν τις πιο βασικές βιοτικές ανάγκες των πολιτών: την ενέργεια, τις μεταφορές, την στέγη, τα τρόφιμα και την ένδυση".

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για "αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ", "ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με "κούρεμα" της βασικής οφειλής", "καταπολέμηση της αισχροκέρδειας", "μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια", "μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα", "αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ" και "αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για την επιδότηση του ενεργειακού κόστους".

"Η κυβέρνησή της ΝΔ ούτε θέλει, ούτε μπορεί. Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική νέα κυβέρνηση, που θα εφαρμόσει ένα άμεσο πρόγραμμα θωράκισης της κοινωνίας και στήριξης της οικονομίας" κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.