Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να ζητήσει επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία

 
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση να ζητήσει επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία

Ενημερώθηκε: 13/07/20 - 14:01

Έστω και μετά από καθυστέρηση οκτώ μηνών, η κυβέρνηση να ζητήσει επιβολή κυρώσεων προς την Τουρκία, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ρ/σ Real Fm 97,8».

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ως «πολύ μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια κοινότητα και τον χριστιανισμό, που επηρεάζει όχι μόνο τις ελληνοτουρκικές, αλλά και τις διεθνείς σχέσεις». Επίσης, χαρακτήρισε «χλιαρές» τις έως τώρα αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας και τόνισε ότι πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε «την κυβέρνηση Μητσοτάκη να θέσει με πολύ επιτακτικό τρόπο το ζήτημα στην ΕΕ ενόψει και της επικείμενης Συνόδου Κορυφής και επιτέλους να προχωρήσει στο αίτημα ενεργοποίησης των κυρώσεων προς τη γείτονα, όπως έχουμε εδώ και μήνες επισημάνει». Ανέφερε πως «η δυνατότητα αυτή των κυρώσεων είναι κάτι το οποίο επετεύχθη τον Ιούνιο του 2019 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Η Τουρκία δεν είναι απομονωμένη, όπως προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, κλιμακώνει με επικίνδυνο τρόπο την επιθετικότητά της προσπαθώντας να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή και για αυτό πρέπει να υπάρξει η αντίστοιχη απάντηση τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από την ελληνική κυβέρνηση».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση και για την οικονομία, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι χειρότερη από αυτή που τεχνητά παρουσιάζεται» και πως «η κοινωνία είναι σε απόγνωση και οι πολίτες ήδη βιώνουν με επώδυνο τρόπο τις συνέπειες τις κρίσης, τις οποίες η κυβέρνηση μεγιστοποιεί με την πολιτική της». Την κατηγόρησε για «λογική του "βλέποντας και κάνοντας" με αποσπασματικά μέτρα, επιδότηση της ανεργίας και χωρίς στήριξη των επιχειρήσεων και της εργασίας». Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ότι «επικρατεί χάος στον τουρισμό, με υγειονομικά πρωτόκολλα που αλλάζουν τελευταία στιγμή, τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν διαφορετικές μεταξύ τους δηλώσεις προς τους επαγγελματίες του τουρισμού, με επιχειρήσεις ιδίως στα νησιά που δεν έχουν ανοίξει ακόμη». Πρόσθεσε ότι αυτήν την «τραγική κατάσταση» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την «έγκαιρη στήριξη του τουρισμού, τη "ναυαρχίδα της ελληνικής οικονομίας" με ένα εμπροσθοβαρές πακέτο μέτρων, κυρίως μέσω της στήριξης της ζήτησης στον εγχώριο τουρισμό».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων» και δήλωσε ότι «έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να επιμείνει περισσότερο προς την Ευρώπη για δειγματοληπτικά τεστ σε όλους τους τουρίστες στις χώρες προέλευσης, αλλά και στον εγχώριο πληθυσμό για να ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει». Τόνισε ότι «η προχειρότητα και οι ερασιτεχνισμοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας κοστίζουν ακριβά στην ελληνική κοινωνία». «Ο ιός είναι ακόμη παρών», τόνισε, «επομένως η οικονομική δραστηριότητα πρέπει να προχωρήσει με κανόνες και πρωτόκολλα, καθώς η δημόσια υγεία δεν μπορεί να τίθεται σε διακινδύνευση».

Ο κ. Χαρίτσης κατήγγειλε «τρομακτική προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση της ΝΔ με τη βοήθεια μερίδας του Τύπου», ώστε «να δημιουργηθεί κλίμα λασπολογίας και σκανδαλολογίας, τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις». Σημείωσε πως «δεν μπορεί ο δημόσιος βίος της χώρας να σέρνεται στον βούρκο, η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να απαντηθούν οι ιστορικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην οικονομία, την υγεία και την εξωτερική πολιτική». «Εμείς με αυτά θα ασχοληθούμε, για όλα τα υπόλοιπα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ