Η Ομόνοια για την επίσκεψη Ράμα στην Χειμάρρα: Επανέλαβε άλλο ένα «κακόγουστο σόου» μικροπολιτικής σαν «πλανόδιος ντελάλης»

 
Ομόνοια κατά Ράμα: «Πλανόδιος ντελάλης» στην Χειμάρρα, επανέλαβε ένα «κακόγουστο σόου» μικροπολιτικής...

Ενημερώθηκε: 26/05/24 - 17:35

Η κίνηση του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, να επισκεφθεί τη Χειμάρρα, προκάλεσε την αντίδραση της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, της γνωστής, για τους αγωνες της, Ομόνοιας. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Σήμερα επέστρεψε στη Χιμάρα έχοντας την ψευδαίσθηση ότι έχει παρέλθει ο χρόνος επούλωσης των συνεπειών που προκαλεί στην τοπική κοινωνία η παράνομη φυλάκιση και κράτηση του εκλεγμένου Δημάρχου της περιοχής κ. Φρέντη Μπελέρη.

Επανέλαβε ένα απ’ τα πλέον κακόγουστα σόου μικροπολιτικής στα οποία συνηθίζει προλειαίνοντας το έδαφος για την διαδικασία πρόωρων εκλογών που έχει δρομολογήσει μέσω αποφάσεων των ελεγχόμενων δικαστικών φορέων.

Ωστόσο ξεπέρασε τα εσκαμμένα: Σαν πλανόδιος ντελάλης και όχι αρχηγός κράτους, διαμοίρασε ορισμένους τίτλους ιδιοκτησιών για οικίες Χιμαριωτών. Όχι για εκτάσεις σημαντικής οικονομικής αξίας στην παραλία τα οποία προορίζει όπως και μέχρι σήμερα για τους «στρατηγικούς επενδυτές» της αυλής.

Με τίτλους του κράτους, του συστήματος Κτηματολογίου το οποίο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να κάνει κομματική πολιτική. Η παρουσία εξ άλλου του κομματικού μηχανισμού δεν αφήνει περιθώρια άλλης ερμηνείας.

Δεν απέφυγε να επιτεθεί στον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ που εκπροσωπεί την μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο παραβλέποντας ότι έτσι καλλιεργεί γλώσσα μίσους και διχόνοια στην τοπική κοινωνία και κατ επέκταση στον Ελληνισμό.

Πρακτικές που στην περιοχή εφάρμοσε το κομουνιστικό καθεστώς κατατάσσοντας τους Έλληνες σε ημέτερους και υμετέρους.

Αποκάλυψε ότι η ανάθεση καθηκόντων Περιφερειάρχη Αυλώνας σε άτομο ελληνικής καταγωγής δοκιμασμένο σε αποστολές ανάλογες αποσκοπεί στην μόχλευση πολιτικών περεταίρω διάσπασης με σκοπό τη χειραγώγηση της τοπικής κοινωνίας.

Εκβίασε τους πολίτες ελληνικής καταγωγής να μην αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι διότι δεν είναι προς το συμφέρον τους.

Ο Πρωθυπουργός εγκαλείται εδώ και πολλούς μήνες αλλά κωφεύει έχοντας την ψευδαίσθηση ότι εν τέλει θα καθυποτάξει την κοινωνία των πολιτών της Χιμάρας και θα συνεχίσει με πρακτικές τσιφλικά να καταληστεύεται την περιοχή παραβλέποντας το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής.

Στην ουσία κάνει πιο δύσκολη την έξοδο απ’ το λαβύρινθο που έχει εγκλωβιστεί διότι έχει απολέσει τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία του» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Η συνάδελφος Γεωργία Αθ. Σκιτζή στην ιστοσελίδα Newsbreak, σημειώνει:

Ένα ακόμη φθηνό επικοινωνιακό σόου έστησε, σήμερα, ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, στη Χειμάρρα, όπου και βρέθηκε, προκειμένου να αποδώσει 370 τίτλους ιδιοκτησίας συνολικά σε πολίτες της περιοχής που περίμεναν χρόνια για να εγκριθεί η αίτηση τους (ο ίδιος έδωσε περίπου 20 σε κατοίκους για να εξυπηρετήσει τον σκοπό του).

Ο κ. Ράμα, μιλώντας σε ένα κοινό που ουσιαστικά είχε αναγκαστεί να βρίσκεται εκεί (οι φήμες λένε για «υποχρεωτικές παρουσίες»), εγκατέλειψε το γνωστό επιθετικό ύφος του και έφτασε στο σημείο να πει ότι «είμαι ένας από εσάς, εδώ μεγάλωσα».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, είπε ότι «δεν σας ξεχωρίζει κανένας, δεν σας κλέβει κανένας τις περιουσίες. Ό,τι πουλήθηκε, πουλήθηκε από τους ιδιοκτήτες και σε πολύ υψηλή τιμή», ενώ προσέθεσε πως «είναι ψέμα και προπαγάνδα πως ό,τι γίνεται, γίνεται για να σας αρπάξουν τις περιουσίες».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου, δεν παρέλειψε να πετάξει καρφιά κατά του Προέδρου του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εκπροσωπεί τις ελληνικές κοινότητες στο αλβανικό κοινοβούλιο, Βαγγέλη Ντούλε, λέγοντας ότι «αν θέλετε περιουσίες έχετε τον (σ.σ. Περιφερειάρχη Αυλώνα) Τάβο, αν θέλετε φασαρία έχετε τον Ντούλε».

Το σημερινό αποτελεί μια περίτρανη απόδειξη ότι και μόνο η υποψηφιότητα Μπελέρη αναγκάζει τον Ράμα να απολογείται και να υποχωρεί υπό το βάρος της ελληνικής πίεσης. Σε περίπτωση εκλογής του, η αυστηρότερη ευρωπαϊκή εποπτεία της Αλβανίας και η φωνή του Φρέντη Μπελέρη θα είναι τα εχέγγυα για ένα δημοκρατικότερο αλβανικό κράτος με σεβασμό στα ανθρώπινα Δικαιώματα και το κράτος Δικαίου.

Τι παρέλειψε να πει ο Ράμα

Πρώτον, είναι η τέταρτη φορά που ο Ράμα υπόσχεται να δώσει τίτλους. Υπάρχουν περισσότερες από 8.000 αιτήσεις. Σήμερα λέει ότι δίνει 370 τίτλους. Άρα παραμένουν τουλάχιστον 7.500 τίτλοι για να παραδοθούν, ενώ έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία. Ακόμα και αυτός ο αριθμός τίτλων ιδιοκτησίας είναι ευχάριστο νέο για τους κατοίκους της περιοχής.

Δεύτερον, δεν έδωσε κανένα χωράφι. Έδωσε μόνο σπίτια. Ο λόγος είναι απλός. Στα χωράφια πάει ο στρατηγικός επενδυτής. Στα σπίτια δεν μπορεί να πάει. Το αίτημα των Χιμαριωτών είναι να δοθούν τα χωράφια. Τα σπίτια τα έχουν ούτως ή άλλως.

Τρίτον, στη φιέστα που διοργάνωσε μοίρασε περίπου 35 τίτλους. Όλοι πλην ενός είναι μέλη του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα.

Πηγή: Hellasjournal.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ