Η πρώτη αντίδραση του Ανδ. Λοβέρδου μετά το "άδειασμά" του από το ΠΑΣΟΚ

 
λο

Ενημερώθηκε: 23/03/23 - 21:10

Λίγη ώρα μετά το άδειασμα του ΠΑΣΟΚ στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο ίδιος πήρε τον λόγο στη Βουλή. Και μπορεί να μην αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ωστόσο επέλεξε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μολονότι πηγές του ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούσαν ότι έχει κοινές αγωνίες με τον Οικονόμου και τον Σκέρτσο.

«Έχετε αποτύχει. Δεν λέω ότι είστε κυβέρνηση με 100% αποτυχίες. Φαίνεται από την στάση που έχουμε κρατήσει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και σε κάποια νομοσχέδια. Στα άλλα βασικά όμως έχετε αποτύχει. Για παράδειγμα στην αξιολόγηση», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και προσέθεσε με νόημα:  «Μας ρωτούν για τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη και τον κυρ Βασίλη. Είχατε προτάξει την αξιολόγηση. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν αμίμητη ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της ΕΕ μετά από 4 χρόνια κυβέρνησης. Η αξιολόγηση που υποσχεθήκατε και δεν υπάρχει είναι απ’ τα βασικά αίτια για ότι έγινε».

Υπενθυμίζεται ότι τι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολιαζοντας τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε με νόημα ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Αυτό ερμηνεύτηκε από την ηγεσία του κόμματος ως μια… μπηχτή προς τον κ. Ανδρουλάκη. Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει πριν από τις εκλογές ποιον προτείνει για πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης της χώρας».

Απαντώντας ηΧαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι στον Ανδρέα Λοβέρδο υπογραμμίζοντας ότι  είναι «πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ