Έντονη εσωστρέφεια και ατμόσφαιρα αμφισβήτησης καταγράφηκε στη πρόσφατη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, μιας από τις μεγαλύτερες της επικράτειας.
Στη συνάντηση, όπου το «παρών» έδωσαν ο Παύλος Γερουλάνος και ο νέος γραμματέας του κόμματος, Γιάννης Βαρδακαστάνης —εκπροσωπώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη—, κυριάρχησαν η έντονη δυσαρέσκεια για τα χαμηλά ποσοστά, η αμφισβήτηση της ακολουθούμενης στρατηγικής αλλά και η ηττοπάθεια, φαινόμενο που ώθησε τον κ. Γερουλάνο να σχολιάσει πως το κόμμα «δεν πιστεύει στον εαυτό του».
Η συζήτηση πυροδοτήθηκε περαιτέρω από τοποθετήσεις στελεχών και αντιδημάρχων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Θωμάς Γεωργιάδης ζήτησε σαφή δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα συνεργαστεί σε μελλοντική κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία. Η απάντηση του Γιάννη Βαρδακαστάνη, πως τα ζητήματα αυτά έχουν ήδη αποσαφηνιστεί στο συνέδριο, προκάλεσε νέες αντιδράσεις.
Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αποστολόπουλος στράφηκε κατά των βουλευτών της παράταξης, αποδίδοντας τα μονοψήφια ποσοστά στα μεγάλα αστικά κέντρα στην αδιαφορία τους για τα τοπικά προβλήματα και στην αποκλειστική ενασχόλησή τους με την κεντρική πολιτική σκηνή.
Το αρνητικό κλίμα που αποκόμισε η ηγεσία από τη συνεδρίαση αναδεικνύει το βαθύ οργανωτικό και πολιτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Χαριλάου Τρικούπη στα αστικά κέντρα, όπου η συσπείρωση παραμένει χαμηλή και η στελέχωση των ψηφοδελτίων καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη.