ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες - Ορκίστηκε η Τόνια Αντωνίου

 
ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες - Ορκίστηκε η Τόνια Αντωνίου

Ενημερώθηκε: 01/11/21 - 11:11

Ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο στην Ολομέλεια της Βουλής, η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου. Η Τόνια Αντωνίου που ήταν πρώτη επιλαχούσα στις εκλογές του 2019 καταλαμβάνει την έδρα που είχε η Φώφη Γεννηματά.

Έτσι από σήμερα το ΚΙΝΑ εισέρχεται στην τελική ευθεία για τις εκλογές που θα αναδείξουν το νέο αρχηγό.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να δοθεί τέλος στη μίνι κρίση των τελευταίων ημερών, το ζήτημα της εκπροσώπησης του κόμματος στη Βουλή που τροφοδότησε σενάρια και εντάσεις. Ένα, επί της ουσίας, «υπηρεσιακό ζήτημα», λυμένο, αφού, υπήρχε η διαβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Βουλής, ότι δεν υπήρχε κανένα θεσμικό κενό, έφτασε να γίνει θέμα μεγάλο, μέχρι που βγήκαν στο τραπέζι τα μπλοκάκια, με ορατό τον κίνδυνο «ραγίσματος» της εικόνας ενότητας.

Σήμερα το απόγευμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα αναμένεται να αποφασίσει την επιβεβαίωση - συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης. Την εκπροσώπηση την έχουν οι Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης. Τα λειτουργικά και θεσμικά καθήκοντα θα τα έχει, όπως και μέχρι σήμερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Αυτό συμφωνήθηκε μετά από έναν μαραθώνιο διαβουλεύσεων και ανταλλαγής κειμένων ανάμεσα σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές το μεσημέρι της Κυριακής.

Με δεδομένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Δεκεμβρίου, από σήμερα οι υποψήφιοι εντείνουν την προεκλογική τους προσπάθεια. Το ενδιαφέρον τώρα, στρέφεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της προεκλογικής περιόδου και κυρίως στην αντιπαράθεση μεταξύ των υποψηφίων. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να έλθει στο προσκήνιο το θέμα των debate.