Κοτζιάς-Κασουλίδης για Κυπριακό: Να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων

 
Κοτζιάς-Κασουλίδης για Κυπριακό: Να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων

Ενημερώθηκε: 22/07/16 - 16:15

Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, με έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, οι επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία και η ελληνο-κυπριακή συνεργασία στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίαςς που είχαν το μεσημέρι, στην Αθήνα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε για άλλη μία φορά την υποστήριξή της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, επισημαίνοντας πως «έχουμε κάνει σοβαρά βήματα».

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη, αυτή η λύση να είναι παραγωγική και δημοκρατικά ορθή, «δηλαδή να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και να απομακρυνθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής».

Ο κ. Κασουλίδης χαρακατήρισε παραγωγική τη συνάντηση και υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός συστήματος που θα κάνει όλους τους Κύπριους πολίτες να νιώθουν εξίσου ασφαλείς, είτε είναι Ελληνοκύπριοι, είτε είναι Τουρκοκύπριοι. Όπως σημείωσε, σε ένα τέτοιο σύστημα δεν χωρούν, ούτε συνθήκες εγγυήσεως, ούτε παρουσία τουρκικών στρατευμάτων.