Λάθος θεωρούν βουλευτές της ΝΔ την αποχώρηση από τη Βουλή την ώρα που ο Τσίπρας... πιάστηκε με την offshore στην πλάτη

Προβληματισμός και αντιδράσεις στην ΝΔ για την αποχώρηση από τη Βουλή
Ενημερώθηκε: 01/06/16 - 22:06
Της Ευτυχίας Αδηλίνη

 Προβληματισμό και αναταράξεις έχει προκαλέσει στη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια απόφαση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το πρωί, να αποχωρήσει από τη Βουλή κατά την κατάθεση της τροπολογίας για τις offshore με την οποία προβλέπεται η καθιέρωση καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα στην αλλοδαπή για τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

 Η απόφαση αυτή την οποία άκουσαν οι βουλευτές από τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, ξάφνιασε τους περισσότερους από αυτούς οι οποίοι στο άκουσμα της αποχώρησης έδειχναν να δυσφορούν, καθώς όπως έλεγαν στους διαδρόμους της Βουλής:

 "Η ΝΔ έπρεπε να μείνει στη Βουλή και να κατακεραυνώσει τον Αλέξη Τσίπρα καθώς είχε το πάνω χέρι στην όλη ιστορία".

 Άλλοι, πάλι, θεωρούσαν ότι με την αποχώρηση της, η ΝΔ, έδωσε το πλεονέκτημα στον Τσίπρα να "βγει από πάνω" ενώ έκδηλη ήταν η απορία των περισσοτέρων γιατί η ΝΔ, με τη στάση της, "έδωσε την μπάλα στο γήπεδο του Τσίπρα".

 Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η απόφαση της αποχώρησης της ΝΔ από τη Βουλή αποφασίστηκε στη Συγγρού νωρίς το πρωί σε σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με στενούς του συνεργάτες.
Κατόπιν, ενημέρωσε τηλεφωνικά για την απόφαση του και τη στάση που θα κρατούσε το κόμμα, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ.

 Το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη και όσων εκ των βουλευτών στήριξαν ή συντάχθηκαν με την απόφαση να αποχωρήσει η ΝΔ από τη Βουλή ήταν ότι:

 "Η διάταξη αυτή ήταν απαράδεκτη και αντισυνταγματική και ότι η κυβέρνηση την έφερε για να καλύψει τα ίχνη της, αφού πιάστηκε επ' αυτοφώρω". Επιπλέον, σημειώνουν, ότι:

 "η ΝΔ δεν είχε καμία όρεξη να μιλάει και να παραβρίσκεται στη Βουλή για να "νομιμοποιεί" με την παρουσία της εξωφρενικές διατάξεις". Και, βεβαίως, υπογραμμίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε με όλο αυτό και να δώσει χρόνο σε αυτούς που ήθελε, από το κόμμα του να καλύψει, και να φέρνει αυτή την ακραία τροπολογία για να δημιουργεί εντυπώσεις.

 Στις εντυπώσεις, αυτές, όμως στέκονται οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ που εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους αφενός λέγοντας ότι η ΝΔ άφησε μόνο του τον Αλέξη Τσίπρα να μονοπωλεί στην Βουλή και χωρίς απάντηση λέγοντας, μάλιστα, ότι "Το κόμμα Παπασταύρου δεν μπορεί να κατηγορεί την Αριστερά για offshore", και αφετέρου γιατί στις εντυπώσεις βγαίνει κερδισμένος ο Αλέξης Τσίπρας απεμπολώντας η ΝΔ το προνόμιο να εκτελέσει τα Κοινοβουλευτικά της καθήκοντα και να δείξει την ηχηρή αντίθεσή της ψηφίζοντας "παρών" ή "όχι".

 Μάλιστα, ο προβληματισμός των περισσοτέρων βουλευτών εδράζεται και στο γεγονός ότι η ΝΔ με τη στάση της αυτή φάνηκε σαν κάτι να φοβάται ή να θέλει κρύψει και τόνιζαν ότι την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ "πιάστηκε κυριολεκτικά με την offshore στην πλάτη η ΝΔ που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και να κρύψει έπρεπε να στριμώξει και στο ηθικό και στο πολιτικό κομμάτι την λαβωμένη από το θέμα κυβέρνηση Τσίπρα".

 Για την ιστορία πέραν του Προέδρου της ΝΔ θιασώτες της απόφασης για αποχώρηση από τη Βουλή ήταν μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Δημήτρης Σταμάτης, ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και σύσσωμοι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.