Μαρινάκης: Μύθος ότι η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη

 
Μαρινάκης

Ενημερώθηκε: 21/05/24 - 17:04

Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης, Παύλος Μαρινάκης, έδωσε σήμερα(21/05) το πρωί συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν η ακρίβεια, με τον κ. Μαρινάκη να αμφισβητεί το αφήγημα πως η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη. Παράλληλα, ερωτηθείς για τις αντιπολιτευτικές κορώνες του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφιστούν τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών» .

Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επί της ουσίας, ήταν «η συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών της κυβέρνησης απέναντι στο μεγαλύτερο πρόβλημα που είναι η ακρίβεια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Και σημείωσε ότι βασικός άξονας της κυβερνητικής πολιτικής είναι «η αύξηση των εισοδημάτων», ενώ τόνισε πως «το δεύτερο που δεν υπήρχε στη χώρα ήταν οι έλεγχοι κι έχουμε καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να κάνουμε 44.000 ελέγχους και να επιβάλουμε 19 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα, την ίδια ώρα που κάποιοι έταζαν και τάζουν λεφτόδεντρα», όπως είπε, κάνοντας μία έμμεση αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, επικαλούμενος σχετικά στοιχεία της Eurostat, ο κ. Μαρινάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε ως «μύθο» το αφήγημα ότι η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη.

«Σωρευτικά, ο μέσος όρος της ΕΕ σε επίπεδο πληθωρισμού είναι 13,1%, της Ευρωζώνης 20,4% και της χώρας μας 15,1%. Είναι πολύ το 15,1%, για αυτό η βασική μας πολιτική επιδίωξη είναι η αύξηση των μισθών, η οποία σταδιακά αποτυπώνεται όσο αποκλιμακώνονται οι τιμές. Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα συνεχίσουμε τη μείωση των φόρων με βάση το δικό μας πρόγραμμα και όχι στη λογική ‘χαρίζω χρέη – χαρίζω οικόπεδα’ της αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη από τον Τσίπρα»
Ερωτηθείς για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως «το τελευταίο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να ζητήσουμε συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2024 έρχεται και μας λέει να ψηφίσουμε τα πάντα, ακόμη κι αν η απέναντι πλευρά δεν τηρεί απολύτως τίποτα. Η στάση αυτή είναι ακατανόητη έως και ιδιαιτέρως περίεργη», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Αντίθετα, εμείς ως αντιπολίτευση θεωρούσαμε κακή τη Συμφωνία των Πρεσπών, όμως είχαμε ξεκαθαρίσει ότι αν ψηφιστεί, θα είμαστε υποχρεωμένοι να την εφαρμόσουμε, διότι το κράτος καλώς ή κακώς έχει συνέχεια».

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφιστούν τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, δεδομένων των υπαρχουσών συνθηκών».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ