Μηνυτήρια αναφορά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για τον Έβρο

Μηνυτήρια αναφορά στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για τον Έβρο
Ενημερώθηκε: 08/03/20 - 17:44

Μία ακόμα ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτήε της ΝΔ, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναδημοσίευσε το βίντεο, που παρουσιάζει τουρκικό θωρακισμένο ενώ προσπαθεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο με το σχόλιο ότι αυτό έγινε «με τις πλάτες των συριζαίων».

Για το θέμα αυτό  ο δικηγόρος και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Τάτση, ο βουλευτής ουσιαστικά «ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο δικηγόρος τονίζει στην αναφορά ότι «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Αναφέρει επίσης πως ζητά τον ποινικό κολασμό του βουλευτή καθώς θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζει ως «συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες».

Ο κ. Τάτσης ζητά να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση του κ. Μπογδάνου είχε στόχο «να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

Επίσης, αφού τονίζει ότι είναι βέβαιος ότι «τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορέ»,

ο κ. Τάτσης ζητά επίσης να κληθούν να καταθέσουν επί του ισχυρισμού του κ. Μπογδάνου οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ώστε να διακριβωθεί το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο βουλευτής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ