Μορώνη για Πρόεδρο, Μουλόπουλο για αντιπρόεδρο και τον Νίκο Κιάο για μέλος του ΕΣΡ η νέα πρόταση της κυβέρνησης

 
Μορώνη για Πρόεδρο, Μουλόπουλο για αντιπρόεδρο και τον Νίκο Κιάο για μέλος του ΕΣΡ η νέα πρόταση της κυβέρνησης

Ενημερώθηκε: 31/10/16 - 21:30

Νέα πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ κατέθεσε μετά τη λήξη της διάσκεψης των Προέδρων η κυβέρνηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, να προτείνει στα μέλη της διάσκεψης τον Ροδόλφο Μορώνη για πρόεδρο, τον Βασίλη Μουλόπουλο για αντιπρόεδρο και τον Νίκο Κιάο για μέλος του ΕΣΡ.

Η ΝΔ αντιδράσε στην νέα πρόταση διά στόματος του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη διά στόματος Ανδρέα Λοβέρδου την έκρινε επικοδομητική.

Η συνεδρίαση ακολούθως διακόπηκε για λίγα λεπτά, καθώς τα κόμματα καλούνται πλέον να τοποθετηθούν επί της νέας πρότασης, που «κωδικοποιείται» ως εξής:

  • Πρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης
  •  Αντιπρόεδρος: Βασίλης Μουλόπουλος

    Ως μέλη προτείνονται

    1. Νίκος Κιάος-Δημοσιογράφος
    2. Πόπη Διαμαντάκου-Δημοσιοηράφος
    3. Βασίλης Καραποστόλης-Καθηγητής Πανεπιστημίου
    4. Λίλιαν Μήτρου-Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
    5. Αγγελική Σγώρα-Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
    6. Δήμητρα Παπαδοπούλου-Καθηγήτρια Πανεπιστημίου
    7. Γιάννης Τζαννετάκος-Δημοσιογράφος.

    Διαφωνία Δένδια και Λοβέρδου

    «Λυπάμαι που αναγκάζομαι να τοποθετηθώ εκ νέου. Αναγκάζομαι να επαναλάβω ότι εμείς εκφράσαμε διαχρονικά διαφωνίες για το Νόμο Παππά κια διατυπώσαμε την άποψη ότι πρώτα πρέπει να αποσυρθεί ο νόμος Παππά και μετά θα συνδράμουμε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Δεν έχει έννοια η τοποθέτηση προσώπων αν δεν έχουν διευκρινηστεί τα του νόμου. Νομίζω ότι είναι άσκοπο και ατελέσφωρο αυτό που κάνετε να φέρνετε νέα πρόσωπα. Θα σας πρότεινα να σταματήσουμε εδώ να συμφωνήσουμε στο κείμενο και μετά να προχωρήσουμε στα πρόσωπα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε" ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

    "Προυπόθεση για να συμφωνήσουμε είναι να αποδεχτείτε την πρότασή μας να ακούσουμε πρώτα τα προτεινόμενα πρόσωπα και μετά να τα ψηφίσουμε. Δεν συμφωνούμε με τον κύριο Μουλόπουλο. Παρακαλώ να σκεφτείτε ξανά το συγκεκριμένο θέμα", τόνισε από τη μεριά του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Προηγουμένως, ο πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι το άρθρο 2Α, που ορίζει τον αριθμό των καναλιών εθνικής εμβέλειας και ότι ο διαγωνισμός γίνεται από την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και όχι από το ΕΣΡ, έχει εκ των πραγμάτων καταργηθεί. Πρόσθεσε, δε, ότι η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι εκ του περισσού.

    Δημήτρης Κρεμαστινός - ΠΑΣΟΚ: Εμείς ήμαστε θετικοί

    Δαννέλης Σπύρος-Ποτάμι: Δεν έχουμε αντίρηση στην σύνθεση των προσώπων έχουμε αντίρηση στη θέση του κ. Μουλόπουλο για αντιπρόεδρο.Προτείνουμε τον κ. Τζαννετάκο για αντιπρόεδρο.

    Γεωργιάδης -Ένωση Κεντρώων: Μετά λύπης μου είδα άδεισμα στον. κ.Πολύδωρα. Αποσύρατε το όνομα του χωρίς να μπει σε ψηφοφορία. Ζητήσαμε αναβολή γιατί θεωρούμε ότι έπρεπε να είχε αποσαφηνιστεί όλο το θέμα του νόμου και να υπήρχε και μία λίστα για τα πρόσωπα ευρείας αποδοχής από όλ ατα κόμματα.

    Σχετικά Θέματα:

    Αυτή είναι η νεά τροπολογία Παππά για τα κανάλια

    ΝΔ: Δεν θέλουν να καταλάβουν την πρόταση για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου

    Η πρόταση νόμου της ΝΔ για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου