Μουζάλας για Κρήτη: Δεν είναι εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες

Μουζάλας για Κρήτη: Δεν είναι εκλεκτή φυλή να μην δέχεται πρόσφυγες
Ενημερώθηκε: 15/08/16 - 09:26

"Πυροσβεστικά" επιχείρησε να λειτουργήσει ο Γιάννης Μουζάλας, με νέες του δηλώσεις, ως προς το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την επικείμενη μεταφορά 3.000 προσφύγων και μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη, στο πλαίσιο του Δουβλίνου 3. Στον απόηχο του χθεσινού δημοσιεύματος (Κυριακή) του ekriti.gr, ο κ. Μουζάλας μίλησε στο Ράδιο Κρήτη, επιχείρησε να διαψεύσει το επίμαχο ρεπορτάζ, δημιουργώντας όμως νέα ερωτηματικά.

Ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως η σύσκεδψη στην Περιφέρεια ήταν καθαρά δική του πρωτοβουλία τόσο για το περιεχόμενο όσο και τον αριθμό των συμμετεχόντων, λέγοντας:

«Δεν είναι παραγωγικό να μιλάς με 40 άτομα».

Στη συνέχεια όμως, κι ενώ υποτίθεται πως έχει διαψεύσει την εγκατάσταση περίπου 2.000 προσφύγων στην Κρήτη, ο αρμόδιος υπουργός άφησε αιχμές για την στάση των κρητικών αρχών, λέγοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει αυτή η νοοτροπία ότι «είμαστε η εκλεκτή φυλή και δεν δεχόμαστε πρόσφυγες», μιλώντας για διαμοιρασμό της εθνικής ευθύνης στο προσφυγικό.

Μάλιστα, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεσή στον γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι αντεθνικό να υποκινείς εξεγέρσεις», ενώ, μιλώντας για το δημοσίευμα του ekriti και τις δηλώσεις Μαριά, τα χαρακτήρισε «φαντασίωση και ψέμα», λέγοντας κατηγορηματικά ότι η Συνθήκη του Δουβλίνου δεν έχει απολύτως καμία ισχύ, δεν εφαρμόζεται και κατέπεσε ιστορικά, ενώ προσέθεσε ότι τέτοια δημοσιεύματα είναι εθνικά επιζήμια.

Νωρίτερα, ο κ. Μουζάλας είχε μιλήσει στον Σκάι, όπου έκανε λόγο για εγκατάσταση το πολύ 2.000 μεταναστών και προσφύγων στην Κρήτη, οι οποίοι θα μετακινηθούν από την υπόλοιπη Ελλάδα και όχι από το Βερολίνο, όπως έγινε γνωστό, τονίζοντας πως το τελευταίο πρόκειται για χυδαίο λαϊκισμό «που στηρίζεται πάνω σε φαντασιώσεις και συνειδητά ψέματα που οδηγούν σε αντεθνική στάση».

Δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο, είπε, συμπληρώνοντας πως είχε συνάντηση με τον ομόλογο του Γερμανό υπουργό Εσωτερικών στη Γερμανία.

«Δεν υπάρχει Δουβλίνο που να εφαρμόζεται, αντί γι' αυτό γίνεται προσπάθεια για νέο κανονισμό, και στο Σεπτέμβριο θα πάω στη Γαλλία γι' αυτό το πράγμα» σχολίασε, προσθέτοντας ότι για το θέμα διαμορφώνεται επιτροπή με Γαλλία, Μάλτα και άλλες χώρες, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Αβραμόπουλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναβρασμός στην Κρήτη: Έρχονται από τη Γερμανία 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες-Ανοίγει ξανά η Αμυγδαλέζα