Νέα πολιτική αντιπαράθεση: Αφορμή δημοσίευμα για τη βίλα Γ. Ραγκούση με δάνειο της Εργατικής Κατοικίας (ΒΙΝΤΕΟ)

 
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/EUROKINISSI)

Ενημερώθηκε: 29/03/23 - 17:19

Με αφορμή δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας Political και θέμα την πολυτελή κατοικία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχη Διαφάνειας Γιάννη Ραγκούση που χτίστηκε με στεγαστικό δάνειο για τρίτεκνους και αξιοποιείται τουριστικά έναντι γενναίας αμοιβής, όπως γράφει το δημοσίευμα, η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση που θέτει μια σειρά από ερωτήματα με κεντρικό το «πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;». Προστίθεται ότι «αναμένουμε τις απαντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Ραγκούση, ο οποίος κατά τα λοιπά γίνεται κήρυκας του “ηθικού πλεονεκτήματος”. Σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση»

Η απάντηση του Γιάννη Ραγκούση

«Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν «μη τοξικό» προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ.

Η κυβέρνηση με τα 12 εκ. ευρώ ατομικά δάνεια Πρωθυπουργού και Υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα.

Με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Political», καθώς και η σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους.

Φθηνοί αντιπερισπασμοί. Αποτυχημένοι συμψηφισμοί.

Επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας.

Αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα της πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη.

-Άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα Εξώδικη Δήλωσή μου, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας.

Σε διαφορετική περίπτωση-όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα-τον λόγο θα έχουν τα Δικαστήρια.

Το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ.

Προς ενημέρωση των πολιτών η αλήθεια είναι η εξής:

-Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου.

Το έλαβε το 2007, επί της τότε Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Το δάνειο αυτό βάση του Νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους – δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας.

Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο.

-Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή του υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό Νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια.

-Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου.

Δεν είμαστε ίδιοι.

Εγώ δεν διαθέτω «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως Υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

-Όλα τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο Ευρώ!

Τέλος και για να μην ματαιοπονούν, η κατασυκοφάντησή μου με χυδαία ψέματα δεν με τρομάζει και δεν θα με ανακόψει στην άσκηση των καθηκόντων μου ως Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην αποκάλυψη των πραγματικών περιπτώσεων κυβερνητικής διαφθοράς».

Το θέμα συζητήθηκε σε υψηλούς τόνους και στη Βουλή. Με αφορμή τα σχόλια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία από τη Βουλή του κ. Παπαθάναση, ο Άδωνις Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία, που ο τομεάρχης Διαφάνειας έχτισε βίλα με δάνειο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας για ευπαθείς ομάδες και μάλιστα με κούρεμα 40%, όπως είπε. Από τα βέλη του δε γλίτωσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης στον οποίο επιτέθηκε λέγοντας ότι έλαβε χρηματοδότηση για τουριστικές κατοικίες στην Ικαρία από αναπτυξιακό εργαλείο, ενώ στην περίπτωση του Κωσταντίνου Μαραβέγια βουλευτή της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ κουνούσε το δάχτυλο και έθετε ηθικό θέμα.

Ο κ. Μαμουλάκης αντέκρουσε τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης κατηγορώντας τον για απόπειρα αντιπερισπασμού, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε ότι ο Γιάννης Ραγκούσης δεν έχει κάνει κάτι παράνομο και ότι ο κ. Γεωργιάδης ρίχνει λάσπη χωρίς κανένα στοιχείο.

«Πόσο ηθικό βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτοούμενο δάνειο που δινόταν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για εκείνους που ήτανε αναξιοπαθούντες, ότι κατάφερε να πάρει αυτό το δάνειο, όταν ήταν δήμαρχος Πάρου, για να χτίσει αυτή την ωραία βιλάρα και μην κουνάτε το δάχτυλο, γιατί αυτό το δάχτυλο μερικές φορές δεν ξέρετε που θα καταλήξει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε στον ΑΝΤ1: «Εγώ είμαι υπερήφανος που έχω καταφέρει με την ενοικίαση αυτού του σπιτιού να ζω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου, γιατί εγώ είμαι ένας πολιτικός που δεν έχω ούτε offshore ούτε έχω μίζες στις Τράπεζες ούτε έχω αδιευκρίνιστα ποσά. Είναι όλα δηλωμένα στο πόθεν έσχες μου και χάρη σ’ αυτό το σπίτι έχω καταφέρει να έχω και την αξιοπρέπειά μου και την πολιτική μου ανεξαρτησία, νοικιάζοντας τη μόνιμη κατοικία μου και βγάζοντας τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους για να μένουν παιδιά που έρχονται από το εξωτερικό… Αυτό για το οποίο συζητάμε για να καταλάβατε την απελπισία αυτών των κέντρων, είναι δάνειο τρίτεκνης μητέρας, που λήφθηκε πότε λέτε; Το 2007 από την Κυβέρνηση της ΝΔ, την τότε κυβέρνηση της ΝΔ».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ