Ο Γεωργίου δεν είναι μόνος, είναι... Μάνος

 
Ο Γεωργίου δεν είναι μόνος, είναι... Μάνος

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Ενημερώθηκε: 09/08/16 - 19:10

Του Γιάννη Μιχελάκη

Δεν μας εξέπληξε καθόλου η στήριξη Μάνου στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Θα λέγαμε ότι η δήλωση υποστήριξης -που ακολούθησε αυτήν του κ. Σκυλακάκη- μάλλον άργησε. ´Οσο για το περιεχόμενό της αναμενόμενο! Ο κ. Μάνος μεταξύ άλλων ζητά «να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μάνος στέλεχος της ΝΔ και υπουργός κυβερνήσεών της, διαγράφηκε από αυτήν και ίδρυσε κόμμα με "κέρατα" (Φιλελεύθεροι, με σήμα τον ταύρο). Στη συνέχεια συνεργάστηκε ξανά με τη ΝΔ. Πιο μετά, ανέστειλε τη λειτουργία του κόμματός του (αυτού με τα κέρατα) και το 2004 με χάρη που θα ζήλευε και ολυμπιακός αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, συμπεριλήφθηκε ως ανεξάρτητος στην 3η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα τελευταία χρόνια, δεν έχει σημασία πόσα ακριβώς, ασχολείται με τη "Δράση" και κάνει παρέα με τον κ. Τζήμερο και τον κ. Σκυλακάκη (άλλος φίλος του κ. Γεωργίου ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν, όπως είπαμε, να τον στηρίξει).

Ο κ. Μάνος δεν ξέχασε τους πολιτικούς του φίλους, που τον περιμάζεψαν από τα πολιτικά αζήτητα. Στην περίπτωσή μας ως φίλος νοείται ο κ. Γεωργίου και ο άνθρωπος που χάρισε στον κ. Μάνο την, προτελευταία από τις παραπάνω, πολιτική του στέγη. Σωστά καταλάβατε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο "φίλοι" του κ. Μάνου βρέθηκαν στην ανάγκη και ο καλός φίλος Στέφανος ήταν εκεί, με όσες δυνάμεις και απήχηση έχει το προφίλ του στο Facebook και στην πολιτική, να απαιτήσει «να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου».

Αναλυτικά η "οσκαρική" ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του Στέφανου Μάνου στο facebook:

«Διώκεται ο πρώην πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέας Γεωργίου για "ψευδή βεβαίωση" του δημοσίου ελλείμματος του 2009. Τη δίωξη ασκεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου... Από το 2009, όμως, μέχρι σήμερα η Ελληνική Διοίκηση, όλοι οι διεθνείς Θεσμοί και Οργανισμοί ενεργούν με βάση τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Γεωργίου. Κανείς δεν φαίνεται να πιστεύει ότι κάπου κρυμμένο από το 2009 είναι ένα ποσό της τάξεως των 10 δισ., όπως φαίνεται να πιστεύει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Δεν γνωρίζω τα διαδικαστικά, αλλά κατά τη γνώμη μου πρέπει να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου».

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορώ να φανταστώ ότι η επικοινωνιακή "ομερτά" που έχει επιβάλει ο κ. Μητσοτάκης στην ΝΔ για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του κ. Γεωργίου -και έχει δημιουργήσει μείζον πολιτικό ζήτημα- έχει γίνει ΚΑΙ για να μην χαλάσει τον "αρραβώνα" -αυτόν που επισημοποιήθηκε με την παρουσία του προέδρου της ΝΔ στο Συνέδριο της "Δράσης"- με τους "ταύρους" Μάνο και κ. Τζήμερο.

Η ανάρτηση.

Σχετικά θέματα:

Νικ. Κακλαμάνης: Λάθος της ΝΔ που δεν έβγαλε ανακοίνωση για την ΕΛΣΤΑΤ

Αδαμόπουλος: Πάτημα για να μας βάλουν στα μνημόνια, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν να απομονώνουν τον Μητσοτάκη για την ΕΛΣΤΑΤ

Τι λέει ο Γιώργος Βλαχος για την ΕΛΣΤΑΤ και την ΝΔ (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Με εντολή Μητσοτάκη δεν βγήκε ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου

Τα tweet του Γιώργου Κουμουτσάκου για τον Α. Γεωργίου και την ΕΛΣΤΑΤ

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Βουλευτές της ΝΔ αρχίζουν να απομονώνουν τον Μητσοτάκη για την ΕΛΣΤΑΤ

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

Tags