Ο Πατριάρχης Αντιοχείας παρασημοφόρησε τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

 
Ο Πατριάρχης Αντιοχείας παρασημοφόρησε τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Ενημερώθηκε: 12/04/19 - 16:53

Το «Παράσημο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου», απένειμε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο Πατριάρχης Αντιόχειας Ιωάννης Ι', κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν Μπαλαμάντ.

Ο κ. Παυλόπουλος, ολοκληρώνοντας τη διήμερη επίσκεψή του στον Λίβανο, υπενθύμισε ότι η Αντιόχεια, κατά την μακραίωνη Ιστορία της, αναδείχθηκε σε εμβληματικό κέντρο του ελληνικού πολιτισμού, προσθέτοντας πως αυτή την ανεκτίμητη παράδοση συνεχίζει ο αποστολικός θρόνος της Αντιοχείας, συμπυκνώνοντας την παράδοση της φιλοσοφίας των Ελληνιστικών Χρόνων, των κορυφαίων Πατέρων της Εκκλησίας και των μεγάλων Υμνογράφων της Ορθοδοξίας.

«Εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας και του ελληνικού λαού οφείλω να αναγνωρίσω, δημοσίως, στην υμετέρα μακαριότητα ότι ως δεινός οιακοστρόφος του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αντιοχείας υπερασπίζεσθε -επικουρώντας, ταυτοχρόνως, καθοριστικώς το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως- στο ακέραιο την ως άνω παράδοση. Υπό τα δεδομένα αυτά προστατεύετε επαξίως, με την Τίμια Ιεραρχία και τον Ιερό Κλήρο και εν μέσω αντιξοοτάτων συνθηκών, τα τεκμήρια της ιστορικότητας των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων» δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

«Έχω πλήρη συναίσθηση της μεγάλης τιμής την οποία μου περιποιείτε, απονέμοντάς μου το Παράσημο των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου. Να είσθε βέβαιος ότι θα πράξω ό,τι μου αναλογεί, προκειμένου να φανώ αντάξιος αυτής της μεγάλης τιμής» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ