Οι εχθροί του Ελληνισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, προσπάθησαν να διχάσουν τους κ. Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη

 
Οι εχθροί του Ελληνισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, προσπάθησαν να διχάσουν τους κ. Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη

Ενημερώθηκε: 07/08/23 - 09:30

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Αναρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης ποιοι είναι αυτοί που σπέρνουν τα «ζιζάνια» στις σχέσεις του με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Μαζί του αναρωτήθηκαν και πολλοί άλλοι άνθρωποι στην Αθήνα και τη Λευκωσία. Το γεγονός ότι και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χριστοδουλίδης αναγκάστηκαν να αφιερώσουν αρκετό από τον πολύτιμο χρόνο τους για να ασχοληθούν με τα «ζιζάνια» δείχνει ότι οι εχθροί της Κύπρου και της Ελλάδας καταφέρνουν, εκμεταλλευόμενοι κάποια γεγονότα, να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις στις σχέσεις.

Πιστεύω ότι οι δύο ηγέτες συνεννοήθηκαν και όσοι δημιουργούν τα προβλήματα θα απομονωθούν μία δια παντός. Διότι, εξυπηρετούν τους ξένους. Και αυτό είναι σίγουρο. Κάποιος άλλος στη θέση μου, ίσως να τολμούσε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, που δεν επιθυμώ να κάνω εγώ: να ισχυριστεί ότι εξυπηρετούν τα σχέδια των Τούρκων.

Διότι, αν σπάσει το μέτωπο της Αθήνας και της Λευκωσίας, ζήτω που καήκαμε. Ποιος θα βοηθήσει την Κύπρο όταν ο Αττίλας-Ερντογάν αποφασίσει να κινηθεί κατά της νήσου; Μα μόνο η Ελλάδα. Δικαιολογίες ότι η Κύπρος κείται μακράν δεν θα γίνουν δεκτές αυτή τη φορά. Τις δεχθήκαμε κακώς το 1974. Και τουλάχιστον ο σημερινός Πρωθυπουργός είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό.

  • Αλλά και η Κύπρος βοηθά την Ελλάδα απέναντι στους Τούρκους -όχι μόνο διπλωματικά. Κατά τα ψέματα και λυπάμαι που το καταγράφω τόσο ωμά: Όσο καιρό παραμένει ανοικτή η πληγή της Κύπρου, είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατον- να κτυπήσει στο Αιγαίο ή στον Έβρο η Τουρκία.
  • Οπότε, το ένα χέρι νίβει το άλλο, και τα δύο το πρόσωπο κ. Πρωθυπουργέ της Ελλάδας και κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Αθήνα και η Λευκωσία είναι υποχρεωμένες να βαδίσουν μαζί, να συνεχίσουν τη διπλωματική και τη στρατιωτική συνεργασία, και να αναπτύξουν στον υπερθετικό βαθμό την στρατηγική «ένωση» με τις χώρες της Μεσογείου.

Οι Ελίτ της Κύπρου και στην Ελλάδα κάνουν ότι δεν βλέπουν τι συμβαίνει και μηδενίζουν τα καλά και τα θετικά, διότι θέλουν πάντα να είμαστε οι φτωχοί συγγενείς της περιοχής ώστε να μην θυμώνει δήθεν η Τουρκία, την οποία παρουσιάζουν ως υπερδύναμη για να ισοπεδώσουν το φρόνημα των πολιτών.

Φρόντισαν, λοιπόν, πριν επισκεφθεί ο Έλληνας Πρωθυπουργός τη Λευκωσία να δημιουργήσουν μία πολύ κακή ατμόσφαιρα διότι επιδίωκαν ακριβώς ένα καυγά μεταξύ των δύο ηγετών. Αλλά και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χριστοδουλίδης έδειξαν σύνεση.

Ήταν σοφή σκέψη να μιλήσουν πρώτα οι δυο τους, για μία σχεδόν ώρα, για να συζητήσουν όλο το φάσμα της δικής τους σχέσης και για τα αναγκαία βήματα που απαιτούνται ώστε να είναι κοινός ο βηματισμός, και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Η πιθανότητα να καλέσει διαπραγματεύσεις ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, δεν είναι λίγες, αν και η τουρκική πλευρά συνεχίζει να αρνείται το διάλογο εάν δεν γίνει δεκτή η νέα της απαράδεκτη θέση για τη διευθέτηση των «δύο κρατών».

Στην ουσία ομιλούν για αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος. Γι’ αυτό, το εθνικό μέτωπο πρέπει να είναι ισχυρό και να πάψουν οι φωνές της διχόνοιας να σπέρνουν «ζιζάνια».

  • Δεν έχω λόγους να μην πιστέψω τα δημόσια λόγια των δύο ηγετών, ήταν αρκούντως διαφωτιστικοί και πειστικοί. Όμως, αν δεν απομακρύνουν αυτούς τους ελάχιστους, που προσπάθησαν να στήσουν την κρίση κορυφής, θα ξαναβρεθούν στη δυσάρεστη θέση, να πείσει ο ένας τον άλλο, ότι δεν είναι ελέφαντες.

Γι’ αυτό, οι δύο ηγέτες, όταν ομιλούν για κοινό βηματισμό, πρέπει να εννοούν με ακρίβεια το νόημα των δύο λέξεων, και να σηκώνουν το «κόκκινο» τηλέφωνο και να συνεννοούνται.

Είναι επίσης αναγκαίο όπως ο Έλληνας Πρωθυπουργός να μην δίνει σημασία στις θέσεις που εκφράζουν οι πικραμένοι του ΔΗΣΥ. Είναι μία πολιτική αυτή της κυπριακής Δεξιάς που απέτυχε και χρεοκόπησε και η οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε στην απώλεια του Ελληνισμού της Κύπρου.

Ο κ. Μητσοτάκης απέρριψε με ισχυρό τρόπο όσους τον πίεζαν να αφήσει μόνη της την Κύπρο. Εάν το έπραττε θα αντιμετώπιζε την οργή των πολιτών στην Ελλάδα και τη Μεγαλόνησο και θα ενίσχυε τους ακροδεξιούς ψεκασμένους οι οποίοι τον κατηγόρησαν σχεδόν για «προδοσία». Προδότες της Κύπρου ήταν μόνο τα μέλη της Χούντας των Αθηνών…

Πηγή: Hellasjournal

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ