Παναγιώτης Ψωμιάδης: Παραπέμπεται μαζί με άλλα 11 άτομα για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη

Παναγιώτης Ψωμιάδης: Παραπέμπεται μαζί με άλλα 11 άτομα για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη
Ενημερώθηκε: 15/01/19 - 18:54

Στο ειδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για τον ξυλοδαρμό του δημάρχου της πόλης, Γιάννη μπουτάρη, λίγες μέρες μετά τις αναφορές του δεύτερου, στον πρώτο ως ηθικό αυτουργό για την επίθεση σε βάρος του. Δείτε τι είχαν δηλώσει  για το περιστατικό οι δύο άνδρες.

Δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπονται να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη τον περσινό Μάιο στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Οι έντεκα κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση λόγω και έργω και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, κατά περίπτωση, ενώ ο Π. Ψωμιάδης για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος.

Η παραπομπή Ψωμιάδη έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη του Γιάννη Μπουτάρη ότι θεωρεί τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ως ηθικό αυτουργό για τον ξυλοδαρμό του 
«Άκουσα με τα αυτιά  μου τον Ψωμιάδη να με βρίζει μπροστά στον κόσμο και να παρακινεί τον κόσμο να μην πω να με δείρουν, να με διώξουν» δήλωσε παραμονή Πρωτοχρονιάς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια εκπoμπής της δημοτικής τηλεόρασης tv100 για τα σημαντικότερα γεγονότα που σφράγισαν τη χρονιά που έφυγε.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό του ξυλοδαρμού που δέχθηκε στην πλατεία Λευκού Πύργου στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης διερωτήθηκε: «Ηθικοί αυτουργοί υπάρχουν. Ο Ψωμιάδης, ας πούμε, δεν με χτύπησε. Ο Ψωμιάδης, όμως, ήταν απέναντί μου και σήκωνε τα χέρια και φώναζε. Αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία; Τι είναι;»

Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την επίθεση σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη: 

 

«Καταδικάζω και καταδίκασα όλα αυτά που συνέβησαν εις βάρος του κυρίου δημάρχου. Κατ’ αρχάς είμαι κατά της σωματικής βίας, κατά της χειροδικίας από την άλλη θέλω τον πολιτικό μου αντίπαλο όρθιο. Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Μπουτάρης, ο οποίος με την παρουσία του προκάλεσε. Για αυτή τη δήλωση για τον Κεμάλ δεν άκουσα ποτέ κανέναν πολιτικό να καταδικάσει αυτό που είπε», δήλωσε ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης.