ΠΑΣΟΚ: «Καυτό» καλοκαίρι με εσωκομματικές αναταράξεις και κλυδωνισμούς — Κομβική η συνεδρίαση της ΚΕ στις 30/6

 
pasok

Ενημερώθηκε: 22/06/24 - 20:32

Συνεχίζονται οι αναταράξεις και εσωκομματικοί κλυδωνισμοί στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη να δέχεται πιέσεις για να προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες για την ηγεσία του κόμματος.

Κομβική είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 30 Ιουνίου.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου που ήταν από τους πρώτευες που έθεσαν θέμα ηγεσίας εμετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών επανέρχεται τονίζοντας ότι κεντρική προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση και το restart του ΠΑΣΟΚ. Δεν παραλείπει όμως να στείλει  μήνυμα και στην ηγεσία του κόμματος.

«Αύτη είναι η πρώτη προτεραιότητα, γιατί σε τελευταία ανάλυση ούτε ο Ν. Ανδρουλάκης ούτε οποιοσδήποτε. Πρόεδρος δεν μπορεί να έχει λευκή επιταγή. Μαζί μ’ αυτά και επιμένω  σε αυτό είναι  αποκατάσταση της θεσμικούς δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Την ίδια ώρα στελέχη του κόμματος εκφράζουν τη θέση τους για το πότε πρέπει να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

«Η άποψη μου είναι αυτές οι εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο, γιατί μέσα στο καλοκαίρι δεν θα έχουν προετοιμαστεί οι οργανώσεις και δεν υπάρχει προσέλευση» ανέφερε ο Γιώργος Νικητιάδης.

«Ένα δημοκρατικό κόμμα δεν αλλάζει το κόμμα αλλά τον πρόεδρο, αν κάτι δεν πάει καλά» επισήμανε η Κατερίνα Μπατζελή.

Την ίδια ώρα συζητήσεις επί συζητήσεων προκαλούν τα σενάρια και οι φήμες τόσο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς όσο και για την επιστροφή ή όχι του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπα σε ηγετικό ρόλο με στελέχη της Κουμουνδούρου να τοποθετούνται για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο Αλέξης Τσίπρας μόνος του αποχωρούσε – Η κουβέντα για το αν θα επιστρέψει ο Τσίπρας, δεν βοηθάει αυτό που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα. Θέλει να δημιουργήσει μία εναλλακτική κυβερνητική πρόταση» είπε ο Βασίλης Κόκκαλης.

Το στίγμα τους για  την σύγκληση των κομμάτων της κεντροαριστεράς τοποθετούνται και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν πρέπει να μπούμε άτσαλα στην συνένωση των κοινοβουλευτικών οργάνων το θέμα δεν είναι τεχνικό είναι πολιτικό» είπε το Πανάς.

Την ανάγκη να υπάρξει προγραμματική σύγκληση των κομμάτων κεντροαριστεράς επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

«Θα αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες εκείνες  που μας αναλογούν για να ανοίξει η προγραμματική συζήτηση – να οργανωθούν οι οριζόντιες δικτυώσεις και εντέλει να δώσουμε χώρο σε όλες τις ανήσυχες φωνές -εντός και εκτός κομμάτων– που θέλουν μια πραγματική και όχι ψευδεπίγραφη νέα αρχή» σημειώνει.

Την ίδια ώρα η Λούκα Κατσέλη με παρέμβαση της, τάσσεται υπέρ της σύστασης μιας επιτροπής που θα διαβουλευτεί με τα κόμματα της κεντροαριστεράς, στην κατεύθυνση σύγκλισης ενός ενωτικού συνεδρίου στις αρχές του 2025.  

Πηγή: ΕΡΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ