Ποιες μόνες του Αγίου Όρους και πως στηρίζουν με ένταση τη «ΝΙΚΗ»

 
Ποιες μόνες του Αγίου Όρους και πως στηρίζουν με ένταση τη «ΝΙΚΗ»

Ενημερώθηκε: 27/05/23 - 17:46

Με μηνύματα προς μοναχούς σε όλη τη χώρα στήριξε η μονή Καρακάλου του Άγίου Ορους το νεοσύστατο κόμμα "Νίκη".

Εκτός της μονής Καρακάλου και οι μονές Φιλοθέου και Ξηροποτάμου φαίνεται πως στηρίζουν τη «Νίκη» καθώς έχουν στηρίξει με κάθε τρόπο τους αντιεμβολιαστές.

Μάλιστα ,όπως έγινε γνωστό ,άμεσος συγγενής του ηγουμένου της Μονής Φιλοθέου ο ασφαλσιτήςκ.Εμμανουήλ Γκλαβάς είναι υποψήφιος στη θεσσλαονίκη.

Στο μήνυμα του γέροντος Φιλόθεου αναφέρεται:

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

"Ο Γέρων Φιλόθεος όπως κι εμείς όλοι στη Μονή, χωρίς να "εξαναγκάζουμε" πνευματικά, προσανατολίζουμε στη ΝΙΚΗ… Γνωρίζουμε προσωπικά πολλούς από τους υποψηφίου της (κάποιοι απ΄αυτούς εξομολογούνται στη Μονή μας) και εγγυόμαστε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους και τις δυνατότητές τους, που εν Χριστώ ενισχύονται και απογειώνονται… Όλα τα πνευματικά μας παιδιά και όλοι οι φίλοι της Μονής μας,χωρίς να έχουν πιεστεί προς αυτό, εντελώς αβίαστα θα ψηφίσουν αυτό τον σχηματισμό…. που μπορεί να εκφράσει και υποστηρίξει σθεναρά την άποψη του Χριστού… σε ένα άθεο και δαιμονοκρατούμενο Κοινοβούλιο! Και, βέβαια, όλα αυτά με την έννοια ότι: Επιλέγουμε πάντα για το τραπέζι μας τις ελιές με τον λιγότερο Δάκο…!

Μέσα σε αυτό το κλίμα , ο κ.Μητροτάκης θα επισκεφτεί το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το Άγιο Όρος συνοδευόμενος από τον γιό του Κωνσταντίνο.Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα ο πρωθυπουργός δεν θα μείνει στη μονή Βατοπεδίου.Κατά το παρελθόν πάντως έχει επισκεφτεί τις μονές Ιβήρων και Μεγίστης Λαύρας.

Το θέμα της δράσης των μονών υπέρ της "Νίκης" έχει προβληματίσει το σύνολο των μητροπόλεων και ήδη τέσσερις έχουν εκφράσει τη ενοχλησή τους για τα ποσοστά που έχει συγκεντρώσει το συγκεκριμένο κόμμα.

Παρά τα όσα ακούγονται πάντως, οι επίσημη Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών διαψεύδουν οτι έχουν σχέσεις με τη "Νίκη" , ενώ επισημαίνουν οτι δεν υπήρξαν ποτέ συναντήσεις με τον επικεφαλής του κόμματος κ.ΔημήτρηΝατσιό.

Ωστόσο, είναι γεγονός οτι στη Βόρειο Ελλάδα και τη Θράκη έχουν συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά και μάλιστα στις περιοχές εκείνες στις οποίες οι μητροπολίτες όπως ο μακαριστός Δράμας Παύλος είναι προσφύγει στην εισαγγελία για το αντάρτικο ιερέων κατά των εμβολίων.Τότε είχε προκαλέσει σοκ με της δηλώσεις του: "Δεν είχα σκοπό να δημοσιοποιήσω τη λήψη του εμβολίου μου. Όμως θεώρησα ως Ποιμενάρχης αυτής της μαρτυρικής επαρχίας ότι έχω πλέον υποχρέωση να το κάνω, γιατί πρέπει να δίδουμε το μήνυμα αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας, της οποίας πανδημίας οι συνέπειες ήταν τραγικές τον περασμένο χειμώνα για τη Δράμα και την περιοχή μας.

Και διότι είχα μια στενάχωρη εμπειρία το Πάσχα με την ανταρσία 4-5 Ιερέων μου, οι οποίοι θεώρησαν καλό να μην ακολουθήσουν τις οδηγίες μου για την τελετή της Αναστάσεως, όπως τις όρισε η Ιερά Σύνοδος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας διχασμός στους Χριστιανούς και να ταλαιπωρηθούν οι άνθρωποι ψυχικά, πνευματικά. Θεωρώ ότι κάποιοι το κάναν τελείως υποκριτικά".Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι στη Δράμα η "Νίκη" συγκέντρωσε ποσοστό 5,33%.

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος , πέραν των παρεκκλησιαστικών οργανώσεων πολλοί ιερείς κατά την εξομολόγηση προτείνουν το κόμμα "Νίκη".Ενώ ,δράση υπέρ του κόμματος έχουν αναλάβει πιστοί που είναι κοντά στους ναούς.

Ο κ.Ιερώνυμος παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν αλλά όπως λέει στους συνεργάτες του και όχι μόνο, με το θέμα θα ασχοληθεί μετά τις εκλογές και πως η όποια συζήτηση τώρα θα τους κάνει ευρύτερα γνωστούς.

Ενοχλημένο είναι και το Φανάρι για τα δράση των μονών στον Άθω , το οποίο πλέον εκφράζει ανοικτά φόβους το αντάρτικο της μονής Εσφιγμένου μπορεί να βρει μιμητές.Για το λόγο αυτό και κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Αθήνα ζήτησε να λυθεί το θέμα της υπό κατάληψη μονής …Οι Μονές Φιλοθέου, Ξηροποτάμου και Καρακάλου έχουν ταχθεί υπέρ της Μόσχας στον Πόλεμο της Ουκρανίας και κατά της αναγνώρισης του αυτοκεφάλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ