Πολιτική αντιπαράθεση από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento»: Ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν ο «στόχος 5046c» της ΕΥΠ

 
Πολιτική αντιπαράθεση από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento»: Ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν ο «στόχος 5046c» της ΕΥΠ

Ενημερώθηκε: 10/12/22 - 22:37

Πολιτική αντιπαράθεση έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης ήταν ο «στόχος 5046c» τον οποίο παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

Μάλιστα, δημοσιεύει απομαγνητοφωνημένο υλικό από φερόμενες συνομιλίες του υπουργού με καναλάρχη, ο οποίος ήταν ιδιαιτέρως βοηθητικός σε θέμα το οποίο είχαν επικοινωνήσει διαζώσης για φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα επίσης με το ίδιο φερόμενο υλικό, ο καναλάρχης ζήτα από τον υπουργό να τον "συνδέσει" με την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, με τον κ.Χατζηδάκη να μην θέλει να συνεχίσει την συζήτηση τηλεφωνικώς.

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το δημοσίευμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του, σημειώνει ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία που αποκαλύπτει το Documento για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, εξηγούν για ποιο λόγο ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια για να μην απαντήσει στη Βουλή στο απλό ερώτημα του κ. Τσίπρα αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον κ. Χατζηδάκη και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο.»

«Σήμερα αποδεικνύεται η αξιοπιστία Μητσοτάκη. Δεν έπαιζε απλά θέατρο όταν έκανε και τον θιγμένο λέγοντας πως «είναι δυνατόν να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα εγώ Υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας, μόνο που το υπονοείτε», αλλά έλεγε συνειδητά ψέματα στους πολιτικούς του αντιπάλους, τους υπουργούς και τους βουλευτές του και στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού από τις 8 Ιουλίου του 2019, την πρώτη μέρα δηλαδή διακυβέρνησής του, πήρε την ΕΥΠ στο γραφείο του, έκανε αυτό που οι κ. Σαμαράς και Καραμανλής χαρακτήρισαν «αδιανόητο» και «δημοκρατική εκτροπή»: Έβαλε να παρακολουθούν για τουλάχιστον έναν χρόνο τον τότε υπουργό Ενέργειας και Αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος εντελώς συμπωματικά βρισκόταν υπό παρακολούθηση και από το κακόβουλο λογισμικό Predator, όπως και οι Ανδρουλάκης και Κουκάκης».

Καταλήγοντας θέτει δύο “καυτά” ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

«Τα ερωτήματα που πλέον καλείται να απαντήσει είναι απλά:

  1. Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;
  2. Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στο χώρο της ενέργειας;

Περιμένουμε απαντήσεις.»

Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει πιθανότητα να με παρακολουθούσε ο πρωθυπουργός

«Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο Πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά! Άλλωστε και οι τρεις πρωθυπουργοί με τους οποίους έχω συνεργαστεί ήταν πάντοτε ενήμεροι για όλες τις μείζονες αποφάσεις στα Υπουργεία που κατά καιρούς έχω υπηρετήσει. Οι πολιτικές μου επιλογές ήταν σαφείς και γνωστές τόσο στους ίδιους όσο και στους Έλληνες πολίτες.

Η όλη υπόθεση ωστόσο που απασχολεί τον δημόσιο βίο από τον Αύγουστο δεν παύει να είναι δυσώδης. Η ακατάσχετη σεναριολογία και ονοματολογία, η απίστευτη πολιτική εμπάθεια και οι απροκάλυπτες σκοπιμότητες επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι, πέρα από τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για ένα νέο σύγχρονο πλαίσιο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παράνομα λογισμικά και να θέτει σε νέες και χωρίς παθογένειες βάσεις την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης.

Η Δικαιοσύνη οφείλει να αντιμετωπίσει το όλο αυτό ζήτημα γρήγορα και σφαιρικά, οδηγώντας στην τιμωρία όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει στη συγκεκριμένη υπόθεση. Είναι θέμα Δημοκρατίας!».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ