Πολιτική αντιπαράθεση για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτική αντιπαράθεση για τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 24/02/20 - 20:39

Πολιτική αντιπάραθεση έχει προκαλέσει το περιστατικό με αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος εμφανίζεται να έχει τραβήξει όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και βρέθηκε με τη μηχανή του έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) για να παραλάβει φιλικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο αστυνομικός δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν και τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου. Εκεί, κατά την ΕΛ.ΑΣ., αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, ο στυνομικός τράβηξε το υπηρεσιακό όπλο του για εκφοβισμό, χωρίς νατο χρησιμοποιήσει.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον  προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.

Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Επεισόδια νωρίτερα στην ΑΣΟΕΕ

Νωρίτερα σκηνικό έντασης είχε σημειωθεί το μεσημέρι στην ΑΣΟΕΕ, επί της Πατησίων. Ομάδα ατόμων βγήκε από τη Σχολή κι επιτέθηκε με πέτρες σε μοτοσυκλετιστές της ΔΙ.ΑΣ. που περνούσαν από την περιοχή.

Σταδιακά η κατάσταση εκτονώθηκε χωρίς να γίνουν προσαγωγές.

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Ραγκούση

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης Γιάννης Ραγκούσης θέτει σειρά ερωτημάτων σχετικά με το περιστατικό.

«Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός; Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας; Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ; Ήταν νεοπροσληφθείς ειδικός φρουρός αυτός που απείλησε με όπλο φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ;»

Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει στη δήλωσή του πως σήμερα, φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλαν πως άντρας με όπλο στο χέρι τους απειλούσε και τους σημάδευε και προσέθεσε ότι το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα. Σε κάθε περίπτωση, τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, «τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική».