Προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών εξήγγειλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών εξήγγειλε ο υφυπουργός Ναυτιλίας
Ενημερώθηκε: 11/01/17 - 18:34

«Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την κατοίκηση των βραχονησίδων». Το μάθαμε από το πρακτορείο Sputnik που αναπαράγει την είδηση, και μάλιστα την εξηγεί κιόλας λέγοντας ότι «εθνικοί λόγοι επιτάσσουν κάτι τέτοιο».

Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι απαντώντας σε σχετική ερώτηση την Δευτέρα στη βουλή, ο υφυπουργός Ναυτιλίας μίλησε για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο όπως ανάφερε τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα «για εθνικούς κυρίως λόγους».

Το κείμενο του Sputnik, λοιπόν, ορμώμενο από αυτή την τοποθέτηση του υφυπουργού Ναυτιλίας αναφέρεται στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Οκτώβρη, με τις οποίες αμφισβητούσε τη συνθήκη της Λωζάννης, ενώ κλείνει υπενθυμίζοντας πως «η διαμάχη για το Αιγαίο έχει προκαλέσει πολλές εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας από την δεκαετία του 1970, φέρνοντας τις δύο χώρες στα πρόθυρα στρατιωτικής σύγκρουσης το 1987 και το 1996.

Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση των διαφορών ξεκίνησαν το 1999, όταν η Τουρκία συμφώνησε να λυθεί η διαφορά στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας στην ΕΕ».