"Συνήγορος" του Γεωργίου το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παραπομπή

Το ΠΑΣΟΚ για την παραπομπή Γεωργίου
Ενημερώθηκε: 02/08/16 - 17:49

«Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί η αναίρεση των αθωωτικών αποφάσεων των αρμόδιων δικαστικών συμβουλίων και η εκ νέου παραπομπή σε δίκη του τέως προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η απόφαση έκανε δεκτή εν μέρει την αναίρεση που είχε ασκήσει η Ξένη Δημητρίου όταν είχε το βαθμό της αντεισαγγελέως του ανώτατου δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου), κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που αφορούσε τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται και πάλι για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών και για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, πλέον του πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματος της παράβασης καθήκοντος για το οποίο ήδη έχει παραπεμφθεί.

Συνεχίζοντας, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για κύκλους της Δικαιοσύνης που «για πολλοστή κλείνουν τα μάτια για το πώς φτάσαμε στην κρίση του 2009 και το ποιοι ευθύνονται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και διώκουν αυτούς που απλά τον διαπίστωσαν». «Πόσο μάλλον όταν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έχουν ελεχθεί διεξοδικά από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα».

«Η εμμονή αυτή σίγουρα εξυπηρετεί κάποιους επιχειρούμενους "πολιτικούς αρραβώνες". Δεν εξυπηρετεί όμως την αλήθεια», τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει πως στη «στην προσπάθεια της διαστρέβλωσης της αλήθειας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν απόλυτα», γι' αυτό «δεν αποδέχθηκαν πρόσφατα την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει όλες τις εξελίξεις στην οικονομία από το 2001 μέχρι σήμερα».

Σχετικά θέματα:

Παππάς για παραπομπή Γεωργίου: «Ανοίγει μια πληγή την οποία θα πρέπει να διερευνήσουμε σε βάθος»

Απόφαση βόμβα του Αρείου Πάγου κατά του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009

Με εντολή Μητσοτάκη δεν βγήκε ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και του Γεωργίου

Πρώτη καταδίκη του Α. Γεωργίου για το "φουσκωμένο" έλλειμμα του 2009

Παραπέμπεται και για κακούργημα ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα του 2009

Η απάτη με το έλλειμμα του 2009 και η αμήχανη σιωπή της ΝΔ