ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό unfair η απουσία Μητσοτάκη από την ομιλία Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό unfair η απουσία Μητσοτάκη από την ομιλία Τσίπρα
Ενημερώθηκε: 11/12/19 - 23:31

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ο μόνος απών από τη Βουλή, ήταν και οι "κύκλοι" του που σχολιάζουν χωρίς να έχουν καν ακούσει την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφεραν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στις επικρίσεις κυβερνητικών πηγών για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει στην πράξη την προσήλωσή του στην εθνική και συναινετική γραμμή για τα ελληνοτουρκικά. Αυτό όμως δε σημαίνει να μην ασκεί το καθήκον του και να μην επισημαίνει λάθη, αρρυθμίες και αντιφάσεις, που μπορεί να εκθέσουν τη χώρα και πρέπει να διορθωθούν» προσθέτουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό unfair», σχολιάζοντας την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την αίθουσα του κοινοβουλίου, όταν μιλούσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

«Ίσως άλλωστε η επίγνωση αυτών ήταν αυτή που οδήγησε τον πρωθυπουργό να σπεύσει να εγκαταλείψει την αίθουσα αμέσως μετά την ομιλία του και πριν λάβει το λόγο ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, καταγράφοντας ένα ακόμη κοινοβουλευτικό unfair στο ενεργητικό του και μάλιστα σε μια ιστορική όπως ο ίδιος δήλωσε συνεδρίαση» σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ανέφεραν κυβερνητικές πηγές

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή αναφέρουν τα εξής: "Για άλλη μια φορά εκτός θέματος ο κ. Τσιπρας. Εκτός κλίματος εθνικής συνεννόησης που απαιτούν οι Έλληνες. Το μήνυμα που βγήκε από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής φαίνεται ότι δεν έφθασε σε αυτόν.

Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε σε μικροκομματικές αντιπαλότητες. Ο δρόμος του διχασμού μπορεί να είναι σταθερή επιλογή του κ. Τσίπρα, δεν είναι όμως επιλογή των Ελλήνων και του πρωθυπουργού".