Τ. Θεοδωρικάκος: «Τους σκευωρούς και συκοφάντες θα τους φτάσω μέχρι το τέλος»

 
takis theodorikakos

Ενημερώθηκε: 01/02/23 - 13:01

«Τους σκευωρούς και συκοφάντες θα τους φτάσω μέχρι το τέλος, γιατί η αλήθεια είναι πιο δυνατή. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, για την καταγγελία του ανώτατου αξιωματικού της 'Αμεσης Δράσης, που αποστρατεύτηκε στις τελευταίες κρίσεις, για πιέσεις που δέχτηκε από τον τέως αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και νυν γγ Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη, πριν από ενάμιση χρόνο, για να συγκαλύψει υπόθεση του γιού του Υπουργού.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μήνυση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «σε βάρος του απόστρατου Αξιωματικού για την θλιβερή, απαράδεκτη και άθλια συκοφαντία του», ενώ δικαστικά θα προσφύγει και ο γιος του.

Για την υπόθεση, ο υπουργός είπε ότι πριν από 1,5 χρόνο έγινε ένας συνηθισμένος έλεγχος στον γιο του και τρία ακόμα παιδιά, κατά τον οποίο δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό και απέδωσε την ενέργεια του απόστρατου αξιωματικού στις κρίσεις στην αστυνομία, κατά τις οποίες απομακρύνθηκε, τόσο αυτός, όσο και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος την παρέλαβε.

«Ως εκ θαύματος, όταν γίνονται οι κρίσεις και αξιολογούμε ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός πρέπει να αποστρατευτεί από την Ελληνική Αστυνομία, γίνονται οι καταγγελίες. Έρχεται ο επικεφαλής μίας άλλης υπηρεσίας που αποστρατεύεται εκείνο το βράδυ, μισή ώρα προτού αποστρατευθεί, να καταθέσει στην υπηρεσία του άλλου κυρίου που αποστρατευόταν εκείνο το βράδυ…»

Ο Υπουργός είπε ότι όταν έμαθε για την καταγγελία που αφορούσε στην υπόθεση του γιού του έδωσε έγγραφη εντολή για έρευνα, που έγινε από τον υπαρχηγό της Αστυνομίας και υπάρχει πόρισμα που θα τεθεί στη διάθεση της Δικαιοσύνης. Από έρευνα προέκυψε πως κανείς από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στον τυχαίο έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση χρόνο, δεν αναφέρει ότι βρέθηκε κάτι ή έγινε κάποια παρέμβαση. Διατύπωσε, μάλιστα, το ερώτημα πώς και γιατί ο καταγγέλλων προχώρησε στις καταγγελίες αμέσως μόλις έμαθε ότι αποστρατεύεται.

«Ξέρετε κάτι. Το παιδί μου έχει στεναχωρηθεί για ένα πράγμα. Γιατί το αδίκημα που έχει κάνει είναι ότι είναι ο γιος μου. Τίποτε άλλο. Το παιδί μου, δεν υπήρχε περίπτωση να έχει ναρκωτικά. 'Ακουσα κάποιο απαράδεκτο συνάδελφό σας μάλιστα να μιλάει για κοκαΐνη. Ντροπή και αίσχος… Είναι ντροπή».

Σε παρατήρηση πάντως ότι η αντιπολίτευση δεν έχει αναφερθεί στο θέμα του παιδιού του ο κ. Θεοδωρικάκος είπε:

«Δεν αναφέρομαι στον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτό το θέμα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, θέλω να μιλήσουμε για τις πρόσφατες αποφάσεις και ενέργειες του προέδρου του και το πώς πορευόμαστε για τις εκλογές για το συγκεκριμένο θέμα δεν υπήρξε συζήτηση».

Ο κ. Θεοδωρικάκος συνέδεσε άμεσα την κάθαρση στην ΕΛ.ΑΣ με τις κρίσεις. «Σπάσαμε αυγά έχοντας την στήριξη του πρωθυπουργού», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε: «Σας υπόσχομαι κάτι. Με εγγύηση την πορεία της ζωής μου και την πίστη μου σε αυτά που υπηρετώ, δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Η κάθαρση θα πάει μέχρι το τέλος. Η διαφάνεια θα επικρατήσει, για να μπορούν οι πολίτες να νιώθουν εμπιστοσύνη για το σύνολο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ειδικά για τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός επεσήμανε: «Για πάρα πολλούς μήνες, ο άνθρωπος που ήταν διοικητής, διορισμένος από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχει παραμείνει στη θέση του όλο αυτό το διάστημα και επί Νέας Δημοκρατίας, δεν μου παρείχε ενημέρωση και ιδίως δεν μου παρείχε ενημέρωση για θέματα που αφορούν ενδεχόμενες εμπλοκές -γιατί και εγώ πρέπει να είμαι πάρα πολύ εντάξει, πρέπει να αποδειχτούν πράγματα- στελεχών ή αστυνομικών με διάφορους εγκληματίες».

Για τις συνομιλίες στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με ανθρώπους του υποκόσμου και ειδικά για λαθρεμπόριο καυσίμων ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι η κάθαρση θα ολοκληρωθεί και «οι επίορκοι θα πάνε εκεί που πρέπει», τονίζοντας ότι εμπιστεύεται τη μεγάλη πλειονότητα των αστυνομικών και ότι το οργανωμένο έγκλημα για να αντιμετωπιστεί θέλει καθαρούς αξιωματικούς.

«Ζήτησα από τον πολύ άξιο και της απολύτου εμπιστοσύνης μας -και πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός θα κάνει σπουδαία δουλειά στο Εσωτερικών Υποθέσεων- τον νέο Διοικητή τον κ. Πούπουζα, να είναι η πρώτη δουλειά αυτές οι καταγγελίες (για τους διαλόγους που είδαν το φως της δημοσιότητας).

Πρέπει να ελεγχθεί ποιες είναι οι πηγές, πως έχουν υπάρξει αυτοί οι διάλογοι. Από πού έχουν προκύψει αλήθεια; Εάν είναι πραγματικοί. Γι' αυτό έχει επιληφθεί η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και η Δικαιοσύνη και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου όλοι να πάρουμε τα πορίσματα, να μάθουμε την αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», σημείωσε ο Υπουργός.

Αναφερόμενος τέλος, στη χθεσινή απόφαση του κ. Τσίπρα για αποχή από τις κοινοβουλευτικές διεργασίες, ο κ. Θεοδωρικάκος τη χαρακτήρισε «πολιτική φωτοβολίδα». Και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση, καθώς η κοινωνία δεν είναι στη φάση του διχασμού, αλλά επιθυμεί ανάπτυξη και σταθερότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ