Τι θα πεί σήμερα στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου ο Κώστας Καραμανλής

 
Τι θα πεί σήμερα στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου ο Κώστας Καραμνλής

Ενημερώθηκε: 06/11/19 - 01:18

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου με θέμα «Αυτός ο κόσμος αλλάζει».

Ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να αναφερθεί στις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες και την κυβερνησιμότητα στις σύγχρονες δημοκρατίες, στις παγκόσμιες προκλήσεις για την Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει, με αιχμή τα θέματα της μετανάστευσης, των εμπορικών πολέμων που έχουν ξεσπάσει παγκόσμια, την κλιματική αλλαγή, τη διστακτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί ως ισχυρός παίκτης του διεθνούς συστήματος και την συχνά απρόβλεπτη συμπεριφορά των ΗΠΑ που εγείρει ερωτηματικά συνέπειας και αξιοπιστίας.

Η ομιλία αυτή του πρώην πρωθυπουργού, σε συνδιασμό με την τελευταία εμφάνισή του στην Θεσσαλονίκη, όταν μίλησε για τα εθνικά θέματα σε εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, έδωσε τροφή για σενάρια, ότι παρεμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν με ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. Όμως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα σενάρια αυτά δεν ευσταθούν.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες η μόνη ομιλία, που είναι πιθανόν να γίνει, (αλλά ακόμα δεν έχει κλείσει), είναι την επόμενη χρονιά στις ΗΠΑ, στην Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής», στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης.

Να θυμίσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Εδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» του Πανεπιστημίου Tufts διδάσκει ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.