Την επιστροφή του στην Ελληνική πολιτική σκηνή προαναγγέλλει για πρώτη φορά ο Αβραμόπουλος

Την επιστροφή του στην Ελληνική πολιτική σκηνή προαναγγέλλει για πρώτη φορά ο Αβραμόπουλος
Ενημερώθηκε: 23/05/19 - 12:40

Το ενδιαφέρον του για επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος αφήνει για πρώτη φορά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ο Έλληνας επίτροπος μετά τη θητεία του στις Βρυξέλλες μιλώντας στο ραδιόφωνο «News 247» είπε ότι «οι πολιτικοί είμαστε πολίτες που εκπροσωπούν άλλους πολίτες και κρινόμαστε από αυτούς. Οι χρήσιμοι συνεχίζουν και καθορίζουν τον δρόμο».

Ο κ. Αβραμόπουλος άσκησε ακόμα και  κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Περίμενα από την κυβέρνηση πιο ενωτικά μηνύματα, δεν έγινε αυτό, αλλά χάθηκαν ευκαιρίες» τόνισε ο Έλληνας Επίτροπος.

Οι δηλώσεις του κ. Αβραμόπουλου σχετικά με τις προθέσεις του για το πολιτικό του μέλλον έχουν ως εξής:

«Κλείνει ένας κύκλος πέντε χρόνων. Δεν έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου όσο τα τελευταία πέντε χρόνια. Το να συντονίζεις τόσα πράγματα δεν ήταν εύκολο. Αυτό δεν σημαίνει πως κουράστηκα, αλλά θα είμαι ειλικρινής. Πάντοτε το μυαλό και η καρδιά μου ήταν στραμμένα προς την Ελλάδα. Κλείνει ο κύκλος μου ως Επίτροπος, προς την Ελλάδα. Το τι αφήνουμε πίσω έχει να κάνει με το τι καταφέραμε για τη χώρα. Δοκιμάσαμε τις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας και αυτές είναι οι βασικές αρχές για να κοιτάζουμε το μέλλον. Μέχρι το τέλος της θητείας μου θα είμαι στη θέση του Επιτρόπου. Κανείς δεν ξέρει υπό ποια θέση θα συνεχίσω, στην καριέρα μου δεν είχα βάλει στόχους, αλλά τα πράγματα έγιναν. Οι πολιτικοί είμαστε πολίτες που εκπροσωπούν άλλους πολίτες και κρινόμαστε από αυτούς. Οι χρήσιμοι συνεχίζουν και καθορίζουν τον δρόμο. Μένουμε συνεπείς σε όσα αναλάβαμε, όπως έχω κάνει μέχρι τώρα ολοκληρώνοντας όλες τις αποστολές που έχω αναλάβει».Κριτική στο ελληνικό πολιτικό σύστημα». 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σχολιάζοντας το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, είπε: 

«Η ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα έχουν τραυματιστεί. Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Να δούμε γιατί οδηγηθήκαμε στο να έχουμε διχαστικά μηνύματα. Θέλω να ελπίζω πως θα κυριαρχήσει η σύνεση. Πολλοί έχουν αλλάξει τη ρητορική για να βρεθεί συνεννόηση. Το 2009, το 2010 είχαν υπάρξει ακραίες φωνές, και τότε είχα ζητήσει εθνική συνεργασία, χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Ο διχασμός πάντα πέρναγε στην κοινωνία και την ευθύνη την έχει η πολιτική ηγεσία πάντα. Περίμενα από την κυβέρνηση πιο ενωτικά μηνύματα, δεν έγινε αυτό, αλλά χάθηκαν ευκαιρίες. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Κύπρος έγιναν θετικά παραδείγματα ακριβώς επειδή υπήρξε συνεννόηση. Δεν θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει κουλτούρα συνεργασίας στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ: news247.gr