Τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη

Τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το διάγγελμα Μητσοτάκη
Ενημερώθηκε: 24/09/20 - 20:25

Έντονη και σφοδρή κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχετικά με το μήνυμα - διάγγελμα του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες, για τον κορονοϊό.

ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

Πηγής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρουν ότι: "Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως «εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς»". Πρόσθεσαν το εξής: "Τον Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης. Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα".

Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ):

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε:

"Κύριε Μητσοτάκη η έκκληση για νέα εγρήγορση αφορά πρώτα και κυρία εσάς και τους Υπουργούς σας. Δεν είσθε ανεύθυνος αρχών να βάζετε διλήμματα και να μεταφέρετε άλλου τις ευθύνες. Ο συνειδητός πολίτης περιμένει από σας όχι το βλέποντας και κάνοντας, αλλά μέτρα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Σας είχαμε προειδοποιήσει και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για το ΕΣΥ, για το συνωστισμό στις συγκοινωνίες και τα σχολεία. Δεν κάνατε τίποτε και τώρα που το πρόβλημα φούντωσε, τρέχετε και δεν φθάνατε. Επιτέλους λιγότερα λόγια, κάντε αυτό που πρέπει".

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ):

Η πάγια τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να αναγορεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά και μόνο σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα και εκφράστηκε με τον εκβιασμό "αυτοπροστασία ή καραντίνα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συνεχίζει: 

"Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε στον τζόγο των καπιταλιστικών κερδών τις θυσίες του λαού και το χρόνο, που κερδήθηκε από αυτό τον λαό στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Η αγωνία που εκφράστηκε σήμερα στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των μαθητών και εκπαιδευτικών, άλλων εργαζομένων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή συνειδητής διαστρέβλωσης για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη".

Ελληνική Λύση:

"Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι «η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο». Είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να κάνει παραπλανητικές δηλώσεις, εξισώνοντας τον ρόλο του (ανύπαρκτου και αμφιβόλου) εμβολίου με αυτόν της μάσκας", αναφέρει σε ανακοίνωσή της για το διάγγελμα του πρωθυπουργού, η Ελληνική Λύση.

ΜέΡΑ 25:

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

"«Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα».

Αυτό το πολύ προσεκτικά επιλεγμένο εύρημα των επικοινωνιολόγων του Πρωθυπουργού, επιστρατεύτηκε ως κεντρικό σύνθημα σε ένα διάγγελμα το οποίο δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει κάτι, αλλά να στρώσει πολιτικά το έδαφος για αυτό που επίκειται να ανακοινώσει.

Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει σκληρά μέτρα γιατί διαπιστώνει κάθε μέρα πόσο έχει χάσει τον έλεγχο της διασποράς του ιού, συνεπεία των ολέθριων επιλογών της μετά το πρώτο lockdown".

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ