Τσίπρας: Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από το να εφαρμοστεί η συμφωνία

Τσίπρας: Δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από το να εφαρμοστεί η συμφωνία
Ενημερώθηκε: 11/04/16 - 15:13

«Να εφαρμοστεί η συμφωνία» με τους εταίρους ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό.

Καταλήξαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και προσέθεσε: «Αλλά υπάρχει μια συμφωνία την οποία εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα και δεν ζητάμε τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο να την τηρήσουν και οι δανειστές μας».

Αυτή η συμφωνία είναι πολύ σαφής, είπε ο πρωθυπουργός, λέει ότι αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, και δεν θέτει ούτε όρους ούτε προϋποθέσεις για να ανοίξει αυτή η συζήτηση.

Προφανώς μια συμφωνία έχει σαφήνεια ως προς τους στόχους, είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως όταν στο ενδιάμεσο δεν έχει επιδεινωθεί αλλά έχει καλυτερεύσει σε όλα τα επίπεδα η πορεία της οικονομίας και υπάρχει και πρωτογενές πλεόνασμα -παρά τις δυσκολίες που περάσαμε- 0,2% έως 0,5%, άρα αυτό που αναμένεται ως απολύτως λογικό είναι είτε να καλυτερεύσουν οι προβλέψεις για τα απαιτούμενα μέτρα, είτε στη χειρότερη εκδοχή να μείνουμε σε αυτά.

Δεν ζητάμε λοιπόν τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο από το να εφαρμοστούν όλα όσα συμφωνήσαμε, είπε ο πρωθυπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: 

Λαγκάρντ: Κάναμε δύο λάθη στο ελληνικό πρόβλημα

Αλ. Τσίπρας: «Η Ευρώπη πρέπει να αφήσει πίσω της τις πολιτικές λιτότητας»