Γαλλία: Αντιδράσεις για γυμνά αγάλματα ντυμένα με εσώρουχα (ΦΩΤΟ)

 
Γαλλία: Αντιδράσεις για γυμνά αγάλματα ντυμένα με εσώρουχα

Ενημερώθηκε: 30/10/19 - 13:53

Αναταραχή προκάλεσαν δύο αγάλματα γυμνών ανδρών στην Γαλλία, τα οποία παρουσιάστηκαν με εσώρουχο σε έκθεση της Unesco, με το γεγονός να αποδίδεται στην κακή συνεννόηση ανάμεσα στον γλύπτη και τον διεθνή Οργανισμό.

Στις 21 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης «Heritage Days», οι επισκέπτες των κεντρικών γραφείων της Unesco στο 7o διαμέρισμα του Παρισιού, είδαν δύο αγάλματα του γλύπτη Stephane Simon ντυμένα με εσώρουχα, ώστε να μην προσβληθούν «συγκεκριμένες ευαισθησίες» του κοινού. Η κίνηση αυτή εξόργισε τους χρήστες του διαδικτύου, που κατήγγειλαν το γεγονός μέσα από αναρτήσεις τους.

Εκπρόσωπος της Unesco είπε στο Checknews ότι η οργάνωση δεν επιβάλει τίποτα στους καλλιτέχνες, κάνοντας λόγο για «λάθος». «Αν το θέμα είχε τεθεί πίσω σε εμάς, θα λέγαμε ότι ο καλλιτέχνης θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να μη ντύσει τα αγάλματα» ανέφερε το Γραφείο της Audrey Azoulay, γενικής διευθύντριας της Unesco. Παρά τις διευκρινήσεις, συνεχίζεται η κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χρήστες κάνουν λόγο για «γελοιότητες» ενώ άλλοι αναρωτιούνται πώς μπορεί ένα άγαλμα να ντυθεί με εσώρουχα.