ΑΕΚ: Ο τελειομανής Αργύρης Γιαννίκης

ΑΕΚ: Ο τελειομανής Αργύρης Γιαννίκης
Ενημερώθηκε: 19/10/21 - 15:38

Για την εργατικότητα και την τελειομανία του Αργύρη Γιαννίκη πολλά είχαν ακουστεί και γραφτεί από την περίοδο που ήταν στον ΠΑΣ Γιάννινα και αποδεικνύονται από την πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ.

Πέρα από το γεγονός ότι όλες τις προηγούμενες μέρες είχε κάνει τα Σπάτα… σπίτι του, ο 41χρονος τεχνικός δεν κοιμήθηκε ήσυχος μετά το 3-0 επί του Ατρομήτου στο ντεμπούτο του.

Ο νέος προπονητής της «Ένωσης» ξενύχτησε βλέποντας και ξαναβλέποντας το ματς, προκειμένου να διαπιστώσει όσα δεν του άρεσαν, αλλά και να προετοιμάσει τις παρατηρήσεις στους παίκτες του, όχι στα… λόγια, αλλά και με βίντεο. Στη χθεσινή προπόνηση δεν περιορίστηκε απλά σε ομιλίες, αλλά επισήμανε τα λάθη που εντόπισε στο παιχνίδι της Κυριακής με ένα σύντομο αλλά άκρως κατατοπιστικό βίντεο.

Εστίασε σε δύο συγκεκριμένους τομείς: Πρώτον, ότι πολλές φορές το πρέσινγκ, το οποίο ζητά από τους ποδοσφαιριστές του, δεν έγινε με τον τρόπο και την οργάνωση που ο ίδιος θέλει. Και, δεύτερον, ότι χάθηκαν πολλές δεύτερες μπάλες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προϋποθέσεις αντεπίθεσης για τον αντίπαλο.

Πάντως σε γενικές γραμμές έμεινε ευχαριστημένος από το βαθμό αφομοίωσης κάποιων πραγμάτων που ζητά, δεδομένου ότι μετρούσε ουσιαστικά 4-5 προπονήσεις και σε πολλές εξ αυτών απουσίαζαν διεθνείς. Σήμερα είναι μέρα ρεπό για τους παίκτες, αλλά ο ίδιος έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το απαιτητικό (όπως αποδείχτηκε και μετά το 4-4 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) παιχνίδι της Κυριακής στον Βόλο.