ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο Μπένετ - Η απάντηση Μπαλτάκου

 
ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο Μπένετ - Η απάντηση Μπαλτάκου

Ενημερώθηκε: 23/09/23 - 11:39

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΚΕΔ υπέβαλλε σήμερα με σχετική επιστολή ο Στιβ Μπένετ.

Ο Άγγλος στην επιστολή αυτή, παραδέχεται ότι είχε ορίσει Έλληνες διαιτητές στο μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας, αυτό του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ της ερχόμενης Δευτέρας, και πως δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά και να μην παραιτηθεί από την στιγμή που υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου για τον ορισμό ξένων διαιτητών. 

«Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών»,αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Μπένετ. 

Αναλυτικά αναφέρει η επιστολή του Στιβ Μπένετ... 

«Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Με πολύ μεγάλη μου λύπη σας ενημερώνω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του αρχιδιαιτητή της επιτροπής των διαιτητών.

Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών.

Ο Πρόεδρος πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων και στη συνέχεια περίμενε να ανακοινώσω την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ, ενεργούσα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά το πιο σημαντικό μέσα στο πλαίσιο των κανονισμών για τους διαιτητές της UEFA και της FIFA.

Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δε φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και τη φιλία σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ – θα μου λείψετε όλοι τρομερά, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο για να είστε οι καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο περισσότερη επιτυχία θα έχεις. Προσέξτε και καλή τύχη – ήταν χαρά να συνεργαστώ μαζί σας»

Πλέον η ΕΠΟ καλείται να αποδεχθεί την παραίτηση του Στιβ Μπένετ, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην ημέρα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ομοσπονδίας.

Η απάντηση Μπαλτάκου

Την παραίτηση του Στιβ Μπένετ από το πόστο του επικεφαλής της ΚΕΔ έκανε δεκτή ο Τάκης Μπαλτάκος

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ σε γραπτή του δήλωση ενημερώνει για την εξέλιξη αυτή, ενώ υπογραμμίζει ότι ο Άγγλος παρέμενε αρνητικός στην αλλαγή του Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι της Δευτέρας. Τέλος αναφέρει ότι την Τετάρτη θα ζητήσει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου να προχωρήσει στις διαδικασίες για τον ορισμό νέου αρχιδιαιτητή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Με επιστολή που απέστειλε σήμερα το πρωί ο κ. Στιβ Μπένετ στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ. Κατόπιν τούτου ο πρόεδρος της ΕΠΟ έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

«Η άρνηση του κ. Μπένετ να αλλάξει τον ορισμό του Έλληνα διαιτητή στο αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και συνακόλουθα η παραίτησή του, αποτελούν δική του προσωπική επιλογή. Λυπάμαι που υπό τις συγκεκριμένες περιστάσεις είμαι υποχρεωμένος να δεχθώ την παραίτησή του και να ζητήσω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την ερχόμενη Τετάρτη να ορίσει νέο αρχιδιαιτητή».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ