Οι Ελληνικές αρχές ζητούν από την Κροατία την έκδοση 10 νεοναζί χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

 
Οι Ελληνικές αρχές ζητούν την έκδοση 10 νεοναζί χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ενημερώθηκε: 24/09/23 - 02:34

Αποφασισμένες είναι οι δικαστικές αρχές της χώρας μας να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση της άνανδρης δολοφονίας του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, από τους νεοφασίστες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τους διαβόητους Bad Blue Boys.

Έτσι, οι Ελληνικές αρχές έστειλαν λίστα δέκα ονομάτων οπαδών των Bad Blue Boys για τους οποίους εικάζεται ότι συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 7 Αυγούστου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής εφημερίδας «Jutarnji» από την Παρασκευή, 22/09, πηγή κοντά στους «Bad Blue Boys» επιβεβαίωσε ότι εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης αλλά δεν έχει γίνει γνωστό για τι ακριβώς κατηγορούνται οι Κροάτες νεοναζί. Πρόκειται για οπαδούς που είχαν καταγραφεί κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, τα ονόματά τους υποβλήθηκαν στις ελληνικές Αρχές από την κροατική Αστυνομία πριν φύγουν για την Ελλάδα, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν από την Ελλάδα μετά τα επεισόδια.

Οι περισσότεροι από αυτούς φέρεται να ταξίδεψαν πρώτα στην Ιταλία με πλοίο και επέστρεψαν στην Κροατία από ξηράς. Μάλιστα, εικάζεται ότι στη λίστα που παρέδωσαν οι ελληνικές Αρχές συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα εξέχοντα ηγετικά στελέχη των «Bad Blue Boys», τα οποία – πιθανότατα – συμμετείχαν στα επεισόδια ή έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αναταραχή έξω από την «OPAP Arena», που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη Κατσούρη.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Κροατία οφείλει να εκτελέσει τη συγκεκριμένη εντολή από την στιγμή που έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα και δεσμεύεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, ενώ επισημαίνει ότι οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθεί αυτός που δολοφόνησε τον Μιχάλη Κατσουρή. Ακόμα, συνεχίζεται η συγκέντρωση χρημάτων τα οποία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τις αμοιβές των δικηγόρων για τις ανάγκες τις δικαστικής υποστήριξης των κρατούμενων Κροατών. Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 180.000 ευρώ εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί στην Ελλάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ