Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ
Ενημερώθηκε: 20/08/16 - 12:12

Ακόμα μια μεγάλη ελληνική επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Κατερίνα Στεφανίδη «απογειώθηκε» στα 4.85 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Μία απίστευτη εμφάνιση και επιτυχία από την πρωταθλήτρια μας.

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου είναι με κάθε επισημότητα η ανυπέρβλητη Κατερίνα Στεφανίδη που με άλμα στα 4.85 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ , στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η εκπληκτική 26χρονη πρωταθλήτρια μας, ήταν κυρίαρχη από την αρχή στον τελικό και μόνο μία στιγμή βρέθηκε πίσω, αλλά ξεπερνώντας το 4.85, πήρε την πρώτη θέση αφήνοντας δεύτερη την Αμερικανίδα ολυμπιονίκη Μόρις με το ίδιο ύψος και τρίτη τη Νεοζηλανδή Μακάρτνεϊ με 4.80.

Ο τελικός άρχισε από τα 4.35 αλλά η πρωταθλήτρια μας άφησε τα πρώτα ύψη και ξεκίνησε από τα 4.60, τα οποία πέρασε με χαρακτηριστική άνεση με αποτέλεσμα από την αρχή του αγώνα, να προηγείται.Στο ύψος αυτό, ήδη τρεις αθλήτριες δεν τα κατάφεραν και «αποχαιρέτησαν» τον αγώνα.

Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν η Στεφανίδη και στα 4.70 τα οποία πέρασε με την πρώτη και πολύ εύκολα! Στο ύψος αυτό έγινε το μεγάλο ξεκαθάρισμα καθώς το πέρασαν έξι αθλήτριες που συνέχισαν, με τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου την Αμερικανίδα Σουρ που είχε φέτος 5.03 και τη Σίλβα από την Κούβα, να αποκλείονται.

Στα 4.80 η Κατερίνα απέτυχε στην πρώτη της προσπάθεια, καθώς ενώ πήγε ψηλά, το κατέβασμα δεν ήταν καλό και παρέσυρε τον πήχη! Αντιθέτως το πέρασε η Μακάρτνεϊ από τη Νέα Ζηλανδία και πήρε το προβάδισμα στον αγώνα. Η Κατερίνα, όμως, στη δεύτερη προσπάθεια έδειξε τον καλό της εαυτό και το πέρασε επίσης εντυπωσιακά, άλμα που της έδωσε την είσοδο στην τετράδα του τελικού καθώς όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες αποκλείστηκαν καθώς και τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Το αποφασιστικό της άλμα ήταν το δεύτερο στα 4.85, επιτυχημένο και της έδωσε σίγουρα το ασημένιο μετάλλιο, ανεβάζοντας την μάλιστα στην πρώτη θέση του τελικού, ενώ συνεχίζει και η Αμερικανίδα Μόρις, με τις δύο αθλήτριες να μονομαχούν στα 4.90, ύψος στο οποίο απέτυχαν με αποτέλεσμα να αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία πήρε από τον προπονητή της μία ελληνική σημαία και έκανε το γύρο του θριάμβου! Mαγικές στιγμές στο Ολυμπιακό Στάδιο με τη Στεφανίδη να πανηγυρίζει την ίδια στιγμή που πανηγύριζε το χρυσό με την ομάδα της Τζαμάικας στα 4Χ100.

H απονομή θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής στις 02.20 ώρα Ελλάδας. Συνολικά είναι το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ρίο και το τρίτο χρυσό μετά την Κορακάκη και τον Πετρούνια.