Ολυμπιακός: «Δένει» Βεζένκοφ

Ολυμπιακός: «Δένει» Βεζένκοφ
Ενημερώθηκε: 23/09/21 - 14:51

Σε μία ακόμα πολύ σημαντική κίνηση προχωρά η ΚΑΕ Ολυμπιακός, με γνώμονα το παρόν και το μέλλον της, καθώς έχει επέλθει πλήρης συμφωνία με τον Σάσα Βεζένκοφ για την πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

συζητήσεις των δύο πλευρών πήγαιναν εξαιρετικά. Πλέον απομένει ένα τελικό ραντεβού με την πλευρά του παίκτη και η ανακοίνωση για να «δεθεί» και τυπικά για δύο ακόμα χρόνια ο 26χρονος φόργουορντ, ο οποίος αποκτήθηκε από τους «ερυθρόλευκους» το 2018 και έκτοτε η καριέρα του έχει εκτοξευτεί. Την τελική συμφωνία, προανήγγειλε ουσιαστικά στο ημίχρονο του χθεσινού αγώνα με τον Ηρακλή ο πατέρας του Σάσα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Το τρέχον συμβόλαιο του παίκτη, λήγει το προσεχές καλοκαίρι του 2022 και ο Ολυμπιακός προσέγγισε τον Βεζένκοφ για πρώτη φορά τον Απρίλιο, μετά το τέλος της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να τα ξαναπούν τον Σεπτέμβριο, όπως και έγινε, καθώς ο παίκτης είχε πάρει ήδη… κλίμα για τις προθέσεις της ομάδας και ουσιαστικά είχε δεσμευτεί πως παρά την ύπαρξη ρήτρας αποδέσμευσης ύψους 500 χιλιάδων Ευρώ για ομάδα Ευρωλίγκας το καλοκαίρι του 2021, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αποχωρήσει. Όπως και ακριβώς έγινε.

Ο Ολυμπιακός, πρότεινε στον Βεζένκοφ επέκταση για δύο ακόμα χρόνια, με ένα συμβόλαιο που σύμφωνα με πληροφορίες αγγίζει τα 2 με 2,2 εκατομμύρια Ευρώ συνολικά. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να τον επιβραβεύσει για την πρόοδό του και αν του δείξει έμπρακτα πως τον υπολογίζει για αρκετά ακόμα χρόνια ως πρώτο βιολί της ομάδας. Το «κλειδί» στην υπόθεση, εκτός από το NBA out που ζήτησε ο παίκτης (μόνο για την άλλη άκρη του Ατλαντικού θα άφηνε στην παρούσα φάση τον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει δεθεί πολύ), αλλά και η γενναία αύξηση αποδοχών που του έγινε για την τρέχουσα σεζόν, που δεσμεύεται ήδη με συμβόλαιο, καθώς θα λάβει κοντά στις 800 χιλιάδες για φέτος.

Το ποσό που θα μπει στο συμβόλαιο ως ρήτρα αποδέσμευσης για το ΝΒΑ, ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο Ευρώ. Απομένει πλέον, εκτός από την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως προαναφέραμε, να γίνουν γνωστές και οι ημερομηνίες που θα έχει περιθώριο ο παίκτης να φέρει πρόταση από τις ΗΠΑ, όμως η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός και ο Βεζένκοφ, υπογράφουν ένα ακόμα συμβόλαιο (σ.σ. το τρίτο) που βρίσκει κερδισμένες και τις δύο πλευρές.