ΠΑΟΚ: Εξελίξεις με τη «Νέα Τούμπα» - Πότε ξεκινούν τα έργα

 
ΠΑΟΚ: Εξελίξεις με τη «Νέα Τούμπα» - Πότε ξεκινούν τα έργα

Ενημερώθηκε: 28/12/20 - 18:10

Στην αυλαία του 2020, έρχεται ξανά στο προσκήνιο το θέμα με το project της «Νέας Τούμπας», του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, στο χώρο στον οποίο υπάρχει το υπάρχον γήπεδο του «Δικεφάλου του Βορρά».

Συγκεκριμένα, η MJR, εξειδικευμένη εταιρεία παροχής συμβουλών με βασική εστίαση στην επιχειρηματική πλευρά των αθλητικών χώρων και των κέντρων τέχνης σε όλο τον κόσμο, παρουσίασε τα μέχρι τώρα δεδομένα για την ανέγερση του γηπέδου, τις εργασίες και το χρονοδιάγραμμα τους καθώς και πληροφορίες για την εμφάνιση και τη δομή του.

Η χωρητικότητα, η έναρξη των εργασιών και το κόστος κατασκευής

Η εταιρεία A&S Architects από την Αθήνα παρουσίασε το σχέδιο του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ, οι εργασίες για το οποίο αναμένεται να αρχίσουν το 2022 και θα μπορεί να φιλοξενήσει εώς και 33.500 κόσμο

Το τελικό κόστος της κατασκευής εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 140 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τα δημόσια περιφερειακά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και από τον Ιβάν Σαββίδη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η παρουσίαση.

Ακόμα, βέβαια δεν έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία για την έναρξη του έργου, καθώς εκκρεμούν κάποια διαδικαστικά κομμάτια που θα πρέπει να ολοκληρωθούν.

Ωστόσο, η είσοδος του ΠΑΟΚ στη Νέα Τούμπα έχει προγραμματιστεί για τη σεζόν 2023-2024, σεζόν που δεν είναι ακόμα δεσμευτική, ενώ σημαντικό είναι πως υπάρχει και το προεδρικό διάταγμα που αναμένεται τον Απρίλιο ή το Μάιο του 2021, θα διευκολύνει την πτώση του υπάρχοντος γηπέδου και την έναρξη των εργασιών.

Η εμφάνιση του νέου γηπέδου και οι εμπορικές χρήσεις

Τα χρώματα του σταδίου αναμένεται να είναι το λευκό και το μαύρο. Η οροφή θα μοιάζει με φτερά αετού. Κάτι που θα καταστεί δυνατό χάρη στο τρισδιάστατο εφέ.

Στη συνέχεια, η οροφή θα κατευθύνεται ομαλά στην πρόσοψη, η οποία θα περιβάλλεται από οδούς κυκλοφορίας. Το γήπεδο θα έχει τέσσερα σημεία εισόδου. Θα υπάρχουν επίσης 1.000 θέσεις στάθμευσης διαθέσιμες.

Επιπλέον, το γήπεδο θα περιλαμβάνει καφέ, εστιατόρια, μουσείο, και ίσως ακόμη και κινηματογράφους και ένα εμπορικό κέντρο.