ΠΑΟΚ: Γι'αυτό δεν πάει Καυτανζόγλειο

 
ΠΑΟΚ: Γι'αυτό δεν πάει Καυτανζόγλειο

Ενημερώθηκε: 02/05/19 - 14:25

Ο ΠΑΟΚ είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό τις συζητήσεις για να μετακομίσει από τη νέα σεζόν στο Καυτανζόγλειο, ωστόσο προέκυψαν σοβαρά εμπόδια, που τον ανάγκασαν να διαφοροποιήσει τα πλάνα του.

Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου το Βορρά» ήταν έτοιμοι να υπογράψουν τριετή συμφωνία μίσθωσης αντί του ποσού περίπου 3 εκατ. ευρώ, που θα αφαιρείτο από τα έργα που θα χρηματοδοτούσε η ασπρόμαυρη ΠΑΕ για να εξασφαλίσει το στάδιο άδεια για να φιλοξενεί ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Όμως προέκυψαν προβλήματα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Καυτανζογλείου Απόστολος Μητιντζής, μιλώντας στη «Live Sport». Όπως επισήμανε, με βάση τον ισχύοντα νόμο, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να καταβάλει σε κάθε αγώνα το 15% των ακαθάριστων εισπράξεων από τα εισιτήρια και των διαφημιστικών του εσόδων, χωρίς να προβλέπεται συμψηφισμός.

Κάτι τέτοιο θα εκτόξευε το κόστος χρήσης του γηπέδου πάνω από τα 5 εκατ. ευρώ, ξέχωρα από τα 2 εκατ. ευρώ για τα βελτιωτικά έργα του Καυτανζογλείου.

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει βάσει αυτού του νόμου η συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, οπότε ζήτησα να γίνει κάποια νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορεί αν υπογραφεί μια σύμβαση με τον ΠΑΟΚ, που να περιλαμβάνει συμψηφισμό με τα έργα. Αλλιώς δεν μπορώ να υπογράψω, θα πάω φυλακή, είναι απλό.

Πρέπει να λυθεί το θέμα των συμψηφισμών που απαγορεύεται με τον υπάρχοντα νόμο. Δεν μπορώ να ξέρω τις προθέσεις του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει στο σχεδιασμό για τη νέα σεζόν το ‘Καυτανζόγλειο’», επισήμανε χαρακτηριστικά.