ΠΑΟΚ: Η πρόταση Εισαγγελέα για Σαββίδη

 
ΠΑΟΚ: Η πρόταση Εισαγγελέα για Σαββίδη

Ενημερώθηκε: 24/02/22 - 15:24

Την ενοχή του Ιβάν Σαββίδη για ένοπλη εισβολή στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ του 2018 πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Κατά την αγόρευσή της στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αντιδρά και διαμαρτύρεται για την διαιτητική απόφαση, όπως έκαναν εκείνη την στιγμή και οι φίλαθλοι της ομάδας.

Σχετικά με τον αρχικό του ισχυρισμό, πως ενήργησε έτσι καθώς θα αποσιωπούσε την ένταση της στιγμής, δεν μπορεί να γίνει δεκτός. Η συμπεριφορά του αυτή, λόγω της θέσης του, δεν είναι ανεκτή.

Φέρει μεγάλη ευθύνη, καθώς όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας, τον θεωρούν πρότυπο και τον ακολουθούν σε κάθε του κίνηση».

Όπως τόνισε, αν σκοπός του Ιβάν Σαββίδη, ήταν να αποσιωπηθεί η ένταση, τότε «δεν υπήρχε λόγος να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν το αντίθετο. Δημιουργήθηκε ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό, σε συνδυασμό με το όπλο που είχε στην κατοχή του, διακινδύνευσαν την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα».

Όσον αφορά στην άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαββίδη, η εισαγγελέας υπογράμμισε: «Mε κανέναν τρόπο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό το να φέρει το όπλο στον αγωνιστικό χώρο. Ο κατηγορούμενος λόγω της θέσης του, αλλά και της υψηλής ασφαλείας που διαθέτει, δεν θα χρειαζόταν το όπλο ώστε να προστατευτεί».

Για τον τότε αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και να αθωωθεί για την πράξη της απειλής προς τον διαιτητή.

Τέλος, η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν των κατηγοριών που τούς βαραίνουν τα έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη.