Συγκίνηση για το θάνατο του «Θρύλου» Ηλία Ρωσίδη

Συγκίνηση για το θάνατο του «Θρύλου» Ηλία Ρωσίδη
Ενημερώθηκε: 27/12/19 - 20:16

Μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, ο θρυλικός Ηλίας Ρωσίδης, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 93 ετών, προκαλώντας συγκίνηση σε όλον τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο εκλιπών πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια, έχοντας το προσωνύμιο «Θρύλος».

Γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου 1927, ήταν βασικό μέλος των "ερυθρόλευκων" που κατέκτησε έξι διαδοχικά πρωταθλήματα από το 1954 μέχρι το 1959, παίρνοντας το προσωνύμιο "Θρύλος" (αγωνιζόταν δεξιός μπακ).

Συνολικά με τον Ολυμπιακό πήρε επτά πρωταθλήματα, εννέα κύπελλα και πέντε νταμπλ. Aπό το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή.

Συγκίνηση για το θάνατο του «Θρύλου» Ηλία Ρωσίδη

 

Το θάνατο του Ηλία Ρωσίδη γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία αναφέρει τα εξής: 

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός αποχαιρετά τον θρυλικό Ηλία Ρωσίδη. Τέκνο του Πειραιά (γεννηθείς στις 3 Φεβρουαρίου 1927), ο Ηλίας Ρωσίδης πρωτοφόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού το 1948 και την τίμησε όσο λίγοι για 13 ολόκληρα χρόνια.

Από τα εξέχοντα μέλη της ιστορικής ομάδας που με την κατάκτηση έξι συνεχόμενων Πρωταθλημάτων (1954-1959) πήρε το προσωνύμιο «Θρύλος», ο Ηλίας Ρωσίδης κατέκτησε με τον Ολυμπιακό 9 Πρωταθλήματα και 10 Κύπελλα Ελλάδας, ενώ στην τροπαιοθήκη του υπάρχουν και 13 Πρωταθλήματα Πειραιά.

Αγωνίστηκε στο πρώτο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν το 1959. Αποτέλεσε στέλεχος και αρχηγός της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος από το 1951 έως το 1960 ενώ υπήρξε από τους λαμπαδηδρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Aπό το 1961 μέχρι και το 2012, σε ηλικία 85 ετών, δεν έλειψε ούτε σε ένα επετειακό παιχνίδι του συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού απέναντι στους παλαίμαχους της Προοδευτικής, που διεξάγεται πάντα τη Μεγάλη Παρασκευή. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ηλία Ρωσίδη, καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες».