Τελικός Champions League: Στον... αέρα η αναμέτρηση

Τέλικος Champions League: Στον... αέρα η αναμέτρηση
Ενημερώθηκε: 07/05/21 - 21:32

Και... επίσημα «θέμα» με τον τελικό του Champions League! Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η Τουρκία μπαίνει στην «κόκκινη λίστα» λόγω κορινοϊού, και έτσι το παιχνίδι ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στην Κωνσταντινούπολη (29/05) είναι στον αέρα!

Ήδη, μάλιστα, όπως αναφέρουν αγγλικά ΜΜΕ, η βρετανική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την UEFA, προκειμένου να διεξαχθεί η αναμέτρηση στο Νησί. Ο Γραμματέας Μεταφορών, δε, Γκραντ Σαπς, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τις ενέργειες: «Η αγγλική ομοσπονδία είναι σε συζητήσεις με την UEFA. Είμαστε ανοικτοί να φιλοξενήσουμε τον τελικό, αλλά είναι απόφαση της UEFA».

Οι Άγγλοι, μάλιστα, τώρα χρησιμοποιούν και ως επιχείρημα ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, με τη μετακίνηση της γειτονικής χώρας στην κόκκινη ζώνη, θα επηρεάσει και την προετοιμασία των διεθνών των δύο ομάδων ενόψει του EURO, που ακολουθεί.

Θυμίζουμε, μόλις την Πέμπτη (6/5) έγινε γνωστό ότι η Άστον Βίλα... αυτοπροτάθηκε, προσφέροντας το «Βίλα Παρκ» για τον τελικό της 29ης Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να ταξιδέψουν οι Άγγλοι οπαδοί στην Τουρκία. Από την UEFA τότε δεν προέκυπτε ζήτημα έδρας. Τα δεδομένα, ωστόσο, αλλάζουν σήμερα (07/05), με τη Βρετανία να βάζει τη γειτονική μας χώρα (μαζί με Νεπάλ και Μαλδίβες) στην «κόκκινη λίστα».